Hétvégi razzia: több mint száz embert kaptak el a Bulinegyedben

Összesen 112 ember akadt fent rendőrségi szűrőn, közöttük három rablót és hét körözött személyt is elfogtak.

Koncz Tamás
2017. 10. 02. 17:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétről hétre razziázik a BRFK, a hétvégén újra ellenőrzést tartottak a főváros Bulinegyednek is nevezett zónájában, vagyis a Szent István körút, a Teréz körút és a Rákóczi út által határolt területen.

A rendőrök ezúttal is találtak maguknak munkát: beszámolójuk szerint összesen 112 embert állítottak meg, közülük pedig 81 fő ellen indult szabálysértési eljárás.

Tíz főt drogbirtoklás – rendőrségi felvételek szerint kis mennyiségű marihuána miatt – fogtak el, de akadtak komolyabb tettenérések is: három rablót, személyt, nyolc garázdát, hét körözött személyt és tíz ittas vezetőt kapcsoltak le az akció során.

A razzia hasonló eredményekkel zárult, mint a szeptember 23–24-i rendőrségi művelet. A BRFK rendszerint a Bulinegyed biztonságát emlegeti fő okként – tény ugyanakkor, hogy az ilyen ellenőrzések remek bevételi forrást is jelentenek a hatóságoknak; az előző héten például 51 esetben szabtak ki helyszíni bírságot a bulizók szabálysértései (így például az utcai alkoholfogyasztás) miatt.

A folyamatos rendőrségi ellenőrzés mellett erős társadalmi és lakossági nyomás is nehezedik az övezet szórakozóhelyeire.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, az erzsébetvárosi képviselő-testület kedden tárgyalja meg, milyen szigorítást vezessenek be a Bulinegyed VII. kerületi utcáiban – a legkeményebb változat szerint éjféltől bezáratnák a helyi kocsmákat, a kosz, a zaj, a bűz és a bűnözés ellen tiltakozó helyi lakók legalábbis ezt szeretnék elérni.

Amennyiben a teljes 24 óra utáni zárást nem fogadják el a VII. kerületi képviselők, a benyújtott javaslatok szerint úgynevezett éjszakai nyitvatartási engedélyt Belső-Erzsébetvárosban a Király utca, az Erzsébet körút páratlan oldala, a Rákóczi út és a Károly körút által határolt területre lehetne kiadni.

Az is felvetődött: legyen bármeddig nyitva tartó üzlet, ha nem árul szeszes italt. Vattamány Zsolt polgármester szerint mindezek eldöntése „a képviselők bölcsességére van bízva”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.