Új-Zélandon találták meg az Interpol által körözött magyar férfit

A 42 éves férfi a feleségével és gyermekeivel Aucklandben él, nem érti, hogy miért keresik.

MN
2017. 10. 02. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben találta meg egy új-zélandi lap azt a magyar férfit, akit csalás és magánokirat-hamisítás miatt köröz az Interpol – írja a Stuff, a hírt az Index szúrta ki. A lap szerint az Interpol körözésében Andras Istvan Schmidként szereplő férfit Andrew Schmidként is ismerik.

A Stuff azt írja, a 42 éves férfi feleségével és gyermekeivel él az országban, ahol saját cége van, korábban pedig egy belga söröző üzletvezetője volt Takapunában.

Felkeresték a férfit, aki azt mondta, hogy tíz évvel ezelőtt költözött Új-Zélandra, azt azonban tagadta, hogy köröznék a hatóságok. „Nem igazán tudom, miről van szó” – jelentette ki, hozzátéve, nagyon megrázta az eset. Ugyanakkor megerősítette, hogy az Interpol által közzétett képen valóban ő látható, de – mint mondta – a magyar hatóságok korruptak, és valamilyen hiba történhetett. Kitért arra is, hogy több rendőrségi ellenőrzésen is átesett, mielőtt megkapta volna az állampolgárságot Új-Zélandon, és még fegyvertartási engedélyt is kapott.

Megkeresésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: a magyar hatóság felvette a kapcsolatot az új-zélandi rendvédelmi szervvel annak érdekében, hogy érvényt szerezzenek az európai és nemzetközi elfogatóparancsoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.