Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja

Címke: Benjamin Netanjahu

200 cikk 1/20 oldal

Sarokba szorulhat Beni Ganc

A keddi választásokon a legtöbb mandátumot szerző izraeli Kék-fehér centrista párt elnöke tegnap bejelentette, hogy széles alapokon nyugvó, liberális nemzeti egységkormány létrehozására törekszik.

Netanjahu üzent riválisának

Az izraeli választásokon sem a jobb-, sem a baloldal nem szerzett többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani.

Nem nyert, de nem is veszített Netanjahu

A következő hetekben ismét hosszú és keserves kormányalakítási tárgyalásokkal kell szembenézniük az izraeli pártoknak.

Nagy csata vár Netanjahura

A választások eredménye aligha az elkövetkező egy-két napban fog eldőlni, a hangsúly sokkal inkább a következő hetekben szövődő háttéralkukra és szövetségépítésre helyeződik.

Az arab világ haragra lobbant

Az arab országok és az ENSZ egyaránt felháborodva fogadta a választások miatt kampányhangulatban lévő Netanjahu bejelentését, miszerint győzelme esetén Izrael annektálni fogja Ciszjordánia egy részét.

Van félnivalója Netanjahunak

A 69 éves politikus amellett érvel, a teljes jobboldalt maga mögé sorakoztatva – akár 56 vagy 57 mandátum megszerzésével – képes lesz stabil koalíciót alkotni a 120 fős parlamentben (kneszet).

Izrael is válaszolt a palesztin rakétákra

Az izraeli harci gépek tizenöt célpontot támadtak az övezetben néhány órával azután, hogy onnan két rakétát lőttek ki a zóna északi szomszédságában lévő Askelónra és Asdódra. A rakéták miatti légvédelmi riasztás idején Benjámin Netanjahu éppen Asdódban mondott beszédet egy Likud párti nagygyűlésen.
200 cikk 1/20 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.