Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 6., szombat, Norbert, Cintia napja
HÍR TV – Publi Cafe:Káoszt szítva verik meg Trumpot

Címke: csatlakozási tárgyalások

9 cikk 1/1 oldal

Várhelyi Olivér lendületet ad az EU bővítésének

Várhelyi Olivér, az EU bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosa mutatta be Brüsszelben az uniós bizottság legfrissebb, elsősorban a nyugat-balkáni államokra vonatkozó bővítési terveit.

Merkel is sajnálja a csatlakozási tárgyalások elmaradását

Merkel elmondta, hogy nem tartotta volna helyesnek különválasztani a két nyugat-balkáni ország előrehaladását az integrációs folyamatban. Hozzátette, nem csak Franciaország ellenezte a lépést, több más ország is ezen az állásponton volt.

Juncker: Történelmi hiba a bővítés elhalasztása

Súlyos történelmi hiba az európai uniós tagállamok vezetőinek azon pénteki döntése, hogy az EU ne kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a kétnapos uniós csúcsértekezletet követően tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …