Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 14., szerda, Tibor napja
HÍR TV – KEMÉNYMAGKarácsony megint olyat mutat, amihez nem ért.

Címke: Európa Kulturális Fővárosa

8 cikk 1/1 oldal

Rajtunk lesz majd a világ szeme

A veszprémiek teljes mértékben magukénak érzik a sikert, ugyanakkor a 2023-as Európa kulturális fővárosa projekt elnyerése óriá­si elvárásokkal is jár – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Navracsics Tibor, a projekt kormánybiztosa.

Fiumétől Temesváron és Újvidéken át Veszprémig

Fiume 2020-ban, Temesvár és Újvidék 2021-ben, Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz. Ezek a városok lehetőséget kapnak kulturális és turisztikai értékeik bemutatására. A Trianon előtti építészeti örökség csak tavaly vált újra kutathatóvá, egy éve ez még lehetetlen küldetésnek tűnt. Dr. Kőszegi Géza irányításával új fejezet kezdődött a magyar műemlékvédelem 150 éves történetében.

Dalí szobrai az egykori olasz nyomornegyedben

Matera történelmi központja a világörökség része, ahol Salvador Dalí munkái új értelmezést nyernek az Európa kulturális fővárosa rendezvénysorozat kiemelt kiállításán.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …