Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 6., hétfő, Vilmos, Bíborka napja
HÍR TV - Civil kör:Balliberális össztűz

Címke: film

243 cikk 1/25 oldal

A külső erőknek kiszolgáltatott lét

Amikor megnézi az ember Kósa Ferenc 1967-es Tízezer nap című filmjét – a történet egy emberöltőt ölel át –, először arra gondol, hogy a puszta túlélésért való küzdelemről szól ez a film.

A hűség és a szárnyalás

A gólya egyszerre jelképezi a hűséget és a szárnyalást, bizonyítva, hogy ezek egyáltalán nem egymással szemben álló fogalmak. A gólya visszatérése az ember újjászületését is jelenti.

Vasárnap mutatják be a Dunán a Don Juan kopaszodik című filmet

Vasárnap este mutatja be a Duna Televízió a Don Juan kopaszodik című tévéfilmet, amely egy vígjátéki elemekkel átszőtt dráma a szerelemről, a hűtlenségről és a megbocsátásról Herczeg Ferenc (1863-1954) író novellái alapján.

Barkácsolás

A világon végigsöprő koronavírus a szórakoztatóipart is lebénította, a fesztiválszervezők és művészek remélik, hogy nem tart sokáig a megélhetésüket szakadék szélére sodró állapot.

Pályázatokat hirdetett meg az Nemzeti Filmintézet

Tévéfilmes és kisjátékfilmes pályázatokat hirdetett meg az Nemzeti Filmintézet, a rövidfilmtervekkel március 17-től jelentkezhetnek az alkotók – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Kilúgozzák az agyunkat, ha hagyjuk

Jack London A vadon szava című regényének filmes adaptációja Chris Sanders rendezésében került a mozikba. A végeredmény: átírás, hollywoodi agymosás.

Ma kezdődik a Magyar Mozgókép Szemle

Ma kezdődik a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemle; a szombatig tartó rendezvényen 59, Magyar Filmdíjra jelölt művet, valamint számos versenyen kívüli filmet vetítenek a Corvin moziban.
243 cikk 1/25 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …