Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 24., szombat, Bertalan napja

Címke: honvédség

165 cikk 1/17 oldal

Katonadolog

Nem voltam sem alanya, sem tárgya hajdanában a régiesen szólva „általános védkötelezettségnek”, magyarán: nem voltam besorozott katona.

Erősebb honvédség védi a haza határait

Majdnem negyvenezres már a Magyar Honvédség létszámkerete, húszezer tartalékossal számolnak. A 616 milliárd forintos költségvetésből 216 milliárd forintot szán a tárca új eszközök vásárlására.

Brüsszel továbbra sem fizetett a határvédelemért

A rendőrség 2018. december 31-ig több mint 146 milliárd forintot fordított a határrendészeti, illetve határvédelmi feladatokra. Ebből az összegből Brüsszel egyetlen forintot sem térített meg,

Megint szép élet lehet a katonaélet

Három katonai középiskola lesz a közeljövőben Magyarországon. A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium mellett Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron tervezik még ilyen intézmény létrehozását.

Itt a hadgyakorlatok szezonja

Elkezdődtek a nyári hadgyakorlatok, amelyekben Magyarországon négyezer katona vesz részt 700-800 technikai eszköz és több mint negyven helikopter támogatásával.
165 cikk 1/17 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.