Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: iráni atomprogram

10 cikk 1/1 oldal

Az iráni külügyminiszter nem bízik abban, hogy egy „Trump-egyezmény” tartós lehetne

Még „nem halott” a 2015-ben Bécsben megkötött nemzetközi megállapodás az iráni atomprogramról – jelentette ki Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter szerdán egy Újdelhiben rendezett biztonsági konferencián, hozzátéve, nem biztos abban, hogy egy új egyezmény, amelyre Donald Trump amerikai elnök is áldását adná, tartós lehetne.

Elutasító reagálások a megengedettnél magasabb fokú iráni urándúsításra

Iránnak tartania kell magát az atomprogramja korlátozásáról 2015-ben kötött nemzetközi megállapodáshoz – hangsúlyozták a megállapodásban részes európai országok és Kína arra reagálva, hogy Teherán vasárnap bejelentette: a megengedettnél nagyobb fokon dúsít ezután urániumot.

Izrael Irán megbüntetésére szólította fel az európai országokat

Izrael Irán megbüntetésére szólította fel az európai országokat, Nagy-Britannia és az ENSZ-főtitkára pedig aggasztónak nevezte, hogy Iránban az alacsonyan dúsított uránkészlet mennyisége meghaladta a 2015-ös atomalkuban kiszabott 300 kilogrammos felső határt.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …