Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 20., kedd, István napja

Címke: NAV

1039 cikk 1/104 oldal

Sok vendég, kevés nyugta

Több, tömegeket vonzó nyári sportrendezvényen, zenei fesztiválon és turisztikai helyszínen is ellenőrzéseket végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ezek egyike volt a magyarországi Forma–1-es futam.

Őrző-védő cégek vezetői ellen indított eljárást a NAV

A NAV pénzügyi nyomozói, revizorai, informatikusai és végrehajtói országosan mintegy harminc helyszínen tartottak kutatásokat, és foglaltak le bizonyítékokat, vagyontárgyakat, köztük egy nagy értékű hajót.

Sok pénzt hoz, ha barátságos a NAV

Alakított hozzáállásán a köztartozások beszedésekor az adóhivatal: sok esetben előbb felszólítják az adósokat az elmaradás befizetésére, a végrehajtás pedig csak akkor indul el, ha az összeg nem érkezik meg időben.

A NAV tavaly közel 191 ezer ellenőrzéssel 274,5 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel

Az adóhatóság tavaly 190,6 ezer adószakmai vizsgálatot végzett, melyek 122 ezer adózót érintettek. A feltárt adókülönbözet meghaladta a 274,5 milliárd forintot, a kivetett szankciók összege 208,6 milliárd forintot tett ki – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett, a hivatal tavalyi tevékenységét ismertető Bulletin 2018 kiadványból.

Kinek a bulija?

A fővárosi bulinegyedben ismét razziáztak a hatóságok a múlt héten. Hiába készültek fel viszont a vendéglátósok a rajtaütésre, az esetek több mint felében találtak szabálytalanságot.
1039 cikk 1/104 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.