Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: NAV

1006 cikk 1/101 oldal

A csapatkapitány

Nem kapta volna fel a sajtó az ügyvédnő, az adószakértő és néhány ­strómanjuk nevét, ha nem ejtik el a nagyvadat: az Alexandra birodalom vezérét.

Fejlett technológia az adócsalók ellen

Hamarosan bekötik a hatósághoz a parkolóautomatákat, az autómosók automatáit és más hasonló automatákat, miközben továbbfejlesztik az áfacsalások ellen kialakított online számlázást

Digitális technikával csap le a NAV a feketézőkre

Újabb feketegazdaság elleni lépéseket készít elő az adóhivatal – az intézkedésekről több részletet is elárult a Magyar Nemzetnek adott interjújában Sors László államtitkár.

Engedékeny is tud lenni a NAV

Sokszor engedett a múlt évben a pénzzavarral küzdő adófizetők javára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: a szervezet 121 ezer olyan beadványt bírált el, amelyben az ügyfelek fizetési kedvezményt kértek.

Útlevéllel vihetjük nyaralni a házi kedvenceket

Érdemes figyelembe venni, hogy az EU-n belül az állat kizárólag a lakóhely szerint illetékes állatorvos által kiállított állatútlevéllel kísérheti el gazdáját külföldre.

Fagylaltozni mennek az adóellenőrök

A NAV friss ellenőrzési tervéből kiderül, ezen a héten az adóellenőrök az ország több megyéjében is vizsgálódnak a helyi fagylaltozókban és a vendéglátósoknál.

Hogyan kell adózni a diákmunka után?

A diákmunkával szerzett jövedelem – néhány foglalkoztatási formát kivéve – is adóköteles. A személyi jövedelemadó mértéke 15 százalék, amit a munkaadó adóelőlegként von le a diák bruttó jövedelméből.

A kkv szektorban a számlatömb még mindig népszerűbb a számítógépes megoldásoknál

A kis- és középvállalkozói szektorban a számlázóprogramok használata még mindig alatta marad a számlatömb népszerűségének, de a digitális megoldások egyre inkább előtérbe kerülnek, tízből négy kkv már programot használ – írta pénteki számában a Világgazdaság az eNET és a Számlázz.hu közös kutatására hivatkozva.
1006 cikk 1/101 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.