Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 1., szerda, Hugó napja
HÍR TV - Keménymag:Nem csak a vírussal állunk háborúban

Címke: NAV

211 cikk 1/22 oldal

Az adóhivatal szerint érdemes átnézni az szja-bevallási tervezeteket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint érdemes az szja-bevallási tervezet átnézni, összehasonlítani a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal és szükség esetén módosítani, majd beküldeni, a tervezetek már két hete elérhetőek a webes felületen – közölte az adóhivatal.

Ömlenek az SMS-ek az adóhivatalhoz

Az adóhivatal idén is több millió magánszemélynek készített adóbevallási tervezetet. A dokumentumok már megnézhetők az internetes adóbevallási felületen.

A NAV cáfolja a sajtóban megjelent híreket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) cáfolta azt a sajtóban megjelent hírt, miszerint Csehországba tartó egészségügyi maszkokat tartalmazó szállítmányt foglalt le.

A NAV méltányosan bírálja el a vállalkozók fizetés-könnyítési kérelmeit

Több mint kétszázezer vállalkozást érint a március 20-ai adófizetési határidő. Ha a közterhek megfizetése a gazdálkodóknak nehézséget okoz, kérhetik az adóelőleg összegének mérséklését, illetve a fizetési halasztás mellett a részletfizetést is – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Elérhetőek a szja-bevallás tervezetek a NAV honlapján

Varga Mihály elmondta: az idén már öt és félmillió embernek készíti el az adóhivatal a bevallását. A kormány azt a célt követi, hogy egyre kevesebb időt kelljen az embereknek az adóbevallással tölteni.

Az adózók többsége gyermekek gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát, a személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékáról idén is május 20-ig lehet rendelkezni, a kedvezményezettek listája a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján olvasható – közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.
211 cikk 1/22 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …