Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 28., kedd, Károly, Karola napja

Címke: Pápa

17 cikk 1/2 oldal

Kedden visszatérnek a Gripenek Kecskemétre

Kedden visszatelepülnek Kecskemétre a Magyar Honvédség Gripenjei – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-t.

Két évvel ezelőtt meghalt nő holttestét találták meg Pápán

Egy csaknem két évvel ezelőtt meghalt idős nő holttestét találták meg egy pápai családi házban, az ügyben büntetőeljárás indult – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője szerdán az MTI-vel.

Gyorsforgalmi úton Pápára

Négysávos út épül Győr és Pápa között, így gyorsforgalmi összeköttetést kap a légibázis, ahol többek közt a NATO csapatszállító behemótjai, a C-17-es Globemasterek állomásoznak.

„Petros eni” – itt van Péter

Szent Péter és Pál ünnepén Ferenc pápa kilenc csontpartikulát ajándékozott Job Getcha ortodox érseknek. A gesztus talán alkalmas lesz a keleti és nyugati egyház további közeledésére.

Rajzok a selyemtapétán

A pápai Esterházy-kastélyban rendezett varázslatos Matisse-bemutató lehetősége egy szerencsés találkozásnak és egy eddigi kiváló együttműködésnek köszönhető.

Eltakart kettős kereszt

Egy héttel a pápalátogatás előtt a Szék utcán, a csíksomlyói kegytemplom irányában sokfelé csinosítják a portájukat. Javítgatják a lehullott vakolatot, festik a vaskapukat, lakkozzák a székely kapukat.

Kecskemétről Pápára települnek a Gripenek

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – írta a Honvédelmi Minisztérium.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …