Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: Pápa

95 cikk 1/10 oldal

Rajzok a selyemtapétán

A pápai Esterházy-kastélyban rendezett varázslatos Matisse-bemutató lehetősége egy szerencsés találkozásnak és egy eddigi kiváló együttműködésnek köszönhető.

Eltakart kettős kereszt

Egy héttel a pápalátogatás előtt a Szék utcán, a csíksomlyói kegytemplom irányában sokfelé csinosítják a portájukat. Javítgatják a lehullott vakolatot, festik a vaskapukat, lakkozzák a székely kapukat.

Kecskemétről Pápára települnek a Gripenek

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – írta a Honvédelmi Minisztérium.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy késes rablót

Jogerősen két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pápai Járásbíróság egy nőt, aki késsel akart kirabolni egy dohányboltot a városban tavaly decemberben – közölte a Veszprém megyei főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.

Hat műhellyel a kékfestés európai élbolyában

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a bácsalmási, a győri, a nagynyárádi, a szombathelyi, a tiszakécskei és a tolnai kékfestő műhelynek.
95 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.