Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 1., csütörtök, Malvin napja
HÍR TV – CsörteAbszurd és valótlan az EB jelentése.

Címke: temető

23 cikk 1/3 oldal

Visszafogott emlékezés az úzvölgyi temetőben, perek között

– Úzvölgye nem csak a hősi múlt előtti főhajtás helye, hanem a romániai magyarság jövőbeli harcainak egyik szimbolikus elemévé kell válnia – hangzott el a hágóban elesett hősökre való tegnapi megemlékezés során.

A fiúra szállt a harangöntés tudása

Közel száz éve már, hogy az őrbottyáni Gombos Miklós édesapja, Gombos Lajos elkezdett dolgozni Szlezák László angyalföldi harangöntő műhelyében.

Lopódarázs és macskahere

Debreceni kutatók az elmúlt években hazánkban, Erdélyben és a Partiumban, valamint a Felvidéken összesen több mint ezer temető flóráját tekintették át. A temetők 45 százalékában találtak védett növényfajt.

Milliárdokból gondoztak hadisírokat

Az oroszországi magyar hadisírok és emlékhelyek megőrzése érdekében Budapest és Moszkva között kormánymegállapodás jött létre.

Jelentős gepida temetőrészletet tárták fel Tiszaug határában

A Kárpát-medence elmúlt fél évszázadának legnagyobb sírszámú gepida temetőrészletét tárták fel az elmúlt másfél évben Tiszaug határában a Kecskeméti Katona József Múzeum szakemberei – közölte Wilhelm Gábor ásatásvezető régész csütörtökön Kecskeméten.

Mi, tizeshonvédek

Az első világháborúban a miskolci 10-es honvéd gyalogezred védte a Gyimesi-szorost és az Úz völgyét, és valami nyomot keresünk, bár tudjuk, hogy az emlékeket mélyebbre ásatták, mint ahol a hősök nyugszanak.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …