Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 10., péntek, Zsolt napja
HÍR TV - Credo:Soha nem tanulunk a történelemből

Címke: új demokrácia

8 cikk 1/1 oldal

Felesküdött az új görög kormány

Felesküdött az új görög kormány kedden, mindössze két nappal az országos parlamenti választásokat követően, amelyeken a legtöbb szavazatot a Kiriákosz Micotákisz által vezetett jobboldali-konzervatív párt, az Új Demokrácia (ND) szerezte meg.

Szakértő: Az új görög kormányfő is Brüsszel embere

Szidiropulosz Archimedesz Görögország-szakértő úgy látja, hogy az új görög kormányfő, Kiriákosz Micotákisz is a brüsszeli bürokrácia embere. Ezt a megállapítását többek között a miniszterelnök meghirdetett migrációs politikájával indokolta.

Új lapot nyitnak Athénban

Már ma, a görög választások másnapján beiktatták Kiriakosz Micotakiszt, az ország új kormányfőjét, akinek jobbközép Új Demokrácia pártja 39,8 százalékos eredménnyel nyerte a megméretést.

Ciprasz súlyos főfájása

Görögországban vasárnap tartották az önkormányzati választások második fordulóját, amelyen a konzervatív jobboldali ellenzéki erő újfent győztesen került ki.

Nagy többséggel a jobboldali Új Demokrácia nyerte meg a görög helyhatósági választásokat

Elsöprő többséggel az ellenzéki, konzervatív Új Demokrácia (ND) párt nyerte meg Görögországban a helyhatósági választásokat, amelyeknek a második fordulója vasárnap volt. Ezzel a párt megerősítette győzelmét, amelyet az egy héttel ezelőtti európai parlamenti választásokon aratott az Alekszisz Ciprasz kormányfő vezette baloldali Sziriza felett.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …