időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Elon Musk szerint nem érdemes megvenni a Twittert, ha kirobban a harmadik világháború

Forrás: VG.HU
2022.09.10. 18:54 2022.09.10. 19:07
Elon Musk szerint nem érdemes megvenni a Twittert, ha kirobban a harmadik világháború

A közösségi médiavállalat szerint Elon Musk az orosz–ukrán háború gazdasági következményei miatt ódzkodik a felvásárlástól, míg a milliárdos szerint jogában áll elállni a szerződéstől, amiért a Twitter félrevezette a napi aktív felhasználók számát illetően – írja a Vg.hu.

A Twitter ügyvédei Elon Musk szöveges üzeneteivel igyekeznek bizonyítani, hogy a milliárdos inkább a vásárlói lelkiismeret-furdalás, mintsem a közösségi hálózat spamfiókjai miatti aggodalom okán akar lemondani a 44 milliárd dolláros üzletről – tudatta a Bloomberg.

A Twitter ügyvédjei egy május 8-án kelt szöveges üzenetet hoztak fel bizonyítékként, amelyben Musk arra kérte a bankárját, hogy függessze fel az üzletkötési folyamatot Vlagyimir Putyin orosz elnök másnapi beszédéig, amelyben Putyin megvédte döntését Ukrajna lerohanásáról.

Nem lesz értelme megvenni a Twittert, ha kirobban a harmadik világháború

– írta Musk az üzenetben, miután héttel korábban 44 milliárd dollár értékben már megállapodott a Twitter megvásárlásáról.

A Twitter júliusban perelte be a milliárdost a vásárlástól való visszalépés miatt. Musk most azt kérte a delaware-i bíróságtól, hogy halasszák el az október 17-re kiírt tárgyalást, miután Musk álláspontja szerint a Twitter félrevezethette a befektetőket a spam- és botfiókokkal kapcsolatban – írja a Vg.hu.

A bíró várhatóan még ezen a héten meghozza a döntést az ügyben. A közösségi médiavállalat célja, hogy a milliárdos a visszalépést követően hajtsa végre a tervezett felvásárlást.

A Twitter szerint Musk a közösségi hálózat felvásárlásától való visszalépésének oka az orosz–ukrán háború miatti széles körű piaci visszaesés.

Ezzel szemben Musk álláspontja szerint a Twitter napi aktív felhasználói bázisának sokkal nagyobb részét teszik ki a hamis felhasználói és spamfiókok, mint amennyire a vállalat azt felvállalja, ami okot ad neki arra, hogy lemondjon a tervezett felvásárlásról – tette hozzá a lap.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Elon Musk Tesla-vezér (Forrás: MTI/EPA/Alexander Becher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.