Elon Musk szerint nem érdemes megvenni a Twittert, ha kirobban a harmadik világháború

A közösségi médiavállalat szerint Elon Musk az orosz–ukrán háború gazdasági következményei miatt ódzkodik a felvásárlástól, míg a milliárdos szerint jogában áll elállni a szerződéstől, amiért a Twitter félrevezette a napi aktív felhasználók számát illetően – írja a Vg.hu.

Forrás: VG.HU2022. 09. 10. 18:54
MUSK, Elon
Grünheide, 2020. szeptember 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselõinek a Tesla Gigafactory nevû gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla elsõ európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a mûködését. MTI/EPA/Alexander Becher Fotó: Alexander Becher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Twitter ügyvédei Elon Musk szöveges üzeneteivel igyekeznek bizonyítani, hogy a milliárdos inkább a vásárlói lelkiismeret-furdalás, mintsem a közösségi hálózat spamfiókjai miatti aggodalom okán akar lemondani a 44 milliárd dolláros üzletről – tudatta a Bloomberg.

A Twitter ügyvédjei egy május 8-án kelt szöveges üzenetet hoztak fel bizonyítékként, amelyben Musk arra kérte a bankárját, hogy függessze fel az üzletkötési folyamatot Vlagyimir Putyin orosz elnök másnapi beszédéig, amelyben Putyin megvédte döntését Ukrajna lerohanásáról.

Nem lesz értelme megvenni a Twittert, ha kirobban a harmadik világháború

– írta Musk az üzenetben, miután héttel korábban 44 milliárd dollár értékben már megállapodott a Twitter megvásárlásáról.

A Twitter júliusban perelte be a milliárdost a vásárlástól való visszalépés miatt. Musk most azt kérte a delaware-i bíróságtól, hogy halasszák el az október 17-re kiírt tárgyalást, miután Musk álláspontja szerint a Twitter félrevezethette a befektetőket a spam- és botfiókokkal kapcsolatban – írja a Vg.hu.

A bíró várhatóan még ezen a héten meghozza a döntést az ügyben. A közösségi médiavállalat célja, hogy a milliárdos a visszalépést követően hajtsa végre a tervezett felvásárlást.

A Twitter szerint Musk a közösségi hálózat felvásárlásától való visszalépésének oka az orosz–ukrán háború miatti széles körű piaci visszaesés.

Ezzel szemben Musk álláspontja szerint a Twitter napi aktív felhasználói bázisának sokkal nagyobb részét teszik ki a hamis felhasználói és spamfiókok, mint amennyire a vállalat azt felvállalja, ami okot ad neki arra, hogy lemondjon a tervezett felvásárlásról – tette hozzá a lap.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Elon Musk Tesla-vezér (Forrás: MTI/EPA/Alexander Becher)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.