Megkezdődik a Tesla Semi szállítása

Megkezdődött a Tesla Semi nevű elektromos teherautójának gyártása, az első szállítások december elsején indulnak – írta Elon Musk a twitteren.

Forrás: Vg.hu2022. 10. 07. 13:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt is elárulta, hogy az első járműveket a Pepsi fogja megkapni – idézi a VG.

Az Engadget szerint a Twittert felvásárló Elon Musk 2017 végén mutatta be a 8-as osztályú, teljesen elektronikus teherautót, aminek a gyártása a tervek szerint 2019 decemberében indult volna. Az időpontot a vállalat az alkatrészhiányra hivatkozva többször elhalasztotta, a milliárdos legutóbb augusztusban ígérte meg, hogy idén szállítják az első darabokat.

A Tesla Semi hatótávolsága 805 kilométer, egy darab pedig 180 ezer dollárba kerül, viszont az amerikai szenátus által jóváhagyott támogatási program keretében akár 40 ezer dolláros adókedvezményre is jogosultak a vásárlók.  Azt nem részleteze Musk, hogy pontosan hány darab fog belőle készülni, azt viszont elárulta, hogy a Pepsi még négy éve 100 darabot foglalt le. Az üditőital-gyártó ugyanis így akarja csökkenteni az üzemanyag-költségét.

A cég szerint a Semit fél óra alatt 70 százalékra lehet tölteni és 20 másodperc alatt nulláról 100 kilométer/órás sebességre gyorsul, valamint az emelkedők sem fognak gondot okozni neki. Musk azt ígérte, hogy élmény lesz vezetni a járművet. A vállalatnál egyébként teljesen megszokott dolog a késlekedés, például a 2019-ben bejelentett Cybertruck gyártása még mindig nem kezdődött el.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Egy piros Tesla Semi (Fotó: Flickr)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.