időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Megkezdődik a Tesla Semi szállítása

Forrás: Vg.hu
2022.10.07. 13:08 2022.10.07. 13:08
Megkezdődik a Tesla Semi szállítása

Megkezdődött a Tesla Semi nevű elektromos teherautójának gyártása, az első szállítások december elsején indulnak – írta Elon Musk a twitteren.

Azt is elárulta, hogy az első járműveket a Pepsi fogja megkapni – idézi a VG.

Az Engadget szerint a Twittert felvásárló Elon Musk 2017 végén mutatta be a 8-as osztályú, teljesen elektronikus teherautót, aminek a gyártása a tervek szerint 2019 decemberében indult volna. Az időpontot a vállalat az alkatrészhiányra hivatkozva többször elhalasztotta, a milliárdos legutóbb augusztusban ígérte meg, hogy idén szállítják az első darabokat.

A Tesla Semi hatótávolsága 805 kilométer, egy darab pedig 180 ezer dollárba kerül, viszont az amerikai szenátus által jóváhagyott támogatási program keretében akár 40 ezer dolláros adókedvezményre is jogosultak a vásárlók.  Azt nem részleteze Musk, hogy pontosan hány darab fog belőle készülni, azt viszont elárulta, hogy a Pepsi még négy éve 100 darabot foglalt le. Az üditőital-gyártó ugyanis így akarja csökkenteni az üzemanyag-költségét.

A cég szerint a Semit fél óra alatt 70 százalékra lehet tölteni és 20 másodperc alatt nulláról 100 kilométer/órás sebességre gyorsul, valamint az emelkedők sem fognak gondot okozni neki. Musk azt ígérte, hogy élmény lesz vezetni a járművet. A vállalatnál egyébként teljesen megszokott dolog a késlekedés, például a 2019-ben bejelentett Cybertruck gyártása még mindig nem kezdődött el.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Egy piros Tesla Semi (Fotó: Flickr)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.