Órákon át keresték a La Manche csatornát átúszni induló férfit

A parti őrséget az úszó egy barátja értesítette hétfőn.

Forrás: MTI2020. 09. 01. 12:28
null
Budapest, 2020. augusztus 29. Versenyzõ a Budapest Urban Games Duna-átúszás versenyszámában 2020. augusztus 29-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcórás keresés után találtak meg azt a férfit, aki egyedül akarta átúszni Doverből indulva Calais felé a La Manche csatornát – írta a BBC hírportálja.

A parti őrséget az úszó egyik barátja értesítette hétfőn. A valamivel dél után kezdődött mentőakcióban egy helikoptert és mentőhajókat vetettek be. Felhívták a közeli vizeken hajózókat, hogy segítsenek a keresésben. Végül röviddel este nyolc óra előtt vette észre az úszót egy vízi jármű. Egy mentőhajó vette fel a férfit, aki kihűlt, elfáradt, de egyébként jól volt – közölte a parti őrség szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.