Elárverezik Karl Lagerfeld német divattervező gyűjteményét

Lagerfeld szenvedélyes műgyűjtő volt, és már életében is rendszeresen eladott gyűjteményéből.

Forrás: MTI2021. 03. 08. 10:30
null
Elárverezik Karl Lagerfeld német divattervező művészeti és bútorgyűjteményét Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elárverezik Karl Lagerfeld néhai német divattervező műgyűjteményét és bútorait egy őszi monacói aukción – jelentette be a Sotheby's.

Az aukciósház hétvégi közleménye szerint mintegy két hónapig fog tartani, amíg nyilvántartásba veszik a 2019. február 19-én elhunyt divattervező összes vagyontárgyát nyolc franciaországi és monacói rezidenciáján.

Lagerfeld szenvedélyes műgyűjtő volt, és már életében is rendszeresen eladott gyűjteményéből. Egy art deco bútorokból és tárgyakból tartott 2003-as árverés csaknem 7 millió eurót (2,57 milliárd forint) hozott a Sotheby's-nél.

Elárverezik Karl Lagerfeld német divattervező művészeti és bútorgyűjteményét
Fotó: Flickr

Az aukciósház szerint még korai megbecsülni az őszre tervezett árverés bevételét, csak most kezdik a leltározást, mindenesetre az árakat nagyban befolyásolja, ha az eladásra kínált tárgyak egy világhírű személyiségtől származnak.

Az Yves Saint Laurent divattervező és élettársa, Pierre Berger hagyatékából 2009-ben rendezett árverés 373 millió euró, jelenlegi árfolyamon 137 milliárd forint árbevételt hozott.

Elárverezik Winston Churchill bársonyból készült papucsát

A becslések szerint akár a 15 ezer font (6,3 millió forint) leütési árat is elérheti Winston Churchill egy pár bársonyból készült papucsa, amelyet kedden árvereznek el Nagy-Britanniában.

Az egykori brit miniszterelnök monogramjával díszített lábbeli az 1950-es években készült – írja a BBC News.

Churchillt számos alkalommal lencsevégre kapták a papucsban második miniszterelnöksége idején, 1951 és 1955 között.

„Az ember könnyen maga elé tudja képzelni őt, ahogy a házában járkál ebben a papucsban” – mondta Katherine Carter, Churchill egykori kenti rezidenciájának, a ma már Nagy-Britannia történelmi épületei közé tartozó Chartwellnek a kurátora.

„Rengeteg képen látható rajta ez a cipő, amelyet gyakran viselt együtt az egyik kezeslábasával. Ez a két ruhadarab egy szettet alkotott” – jegyezte meg Carter.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.