Hasznos tanácsok a megújuláshoz, hogy élvezhessük a tavaszt

Ahhoz, hogy ön igazán élvezni tudja a meleget és a fényt, elengedhetetlen a megújulás. Nem kell nagy dolgokra gondolni: egy kis változtatás a hétköznapokban már segít, hogy újra kiegyensúlyozott és vidám legyél.

Forrás: dietaesfitnesz.hu - mediaworks2021. 05. 01. 20:31
null
Akár gondtalanul is élvezhetjük a most már végérvényesen beköszöntött tavaszt (A képen virágzó díszcseresznyefák a budai Várban, a Tóth Árpád sétányon 2021. április 27-én) Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a következő, megújuláshoz adott tanácsokat megfogadja, igazán élvezheti a most már végérvényesen beköszöntött tavaszt.

Tegyen rendet maga körül

A jó idő beköszöntével ideje átnézni a szekrényeket és alkalmazni a jól bevált szabályt: mindent dobjon ki, amit legalább két éve nem használt. Ha a használati tárgyak, ruhák jó állapotban vannak, ajándékozza őket jótékonysági szervezetnek, amelyek eljuttatják a rászorulóknak. A konyhaszekrényt se hagyja ki: válogassa át a felhalmozott tartós élelmiszereket, nézze át, mikor jár le a szavatossági idejük. Ugyanígy tegyen rendet a gyógyszeresszekrényben is. A lejárt gyógyszereket ne a szemétbe dobja, hanem vigye a legközelebbi patikába.

Engedje el a múltat

Gondolkodjék pozitívan! A sértések, bántások, a sok negatív gondolat egész nap kísérti az embereket. Találjon módot arra, hogy – akár munka közben is – kikapcsolódjon. Üljön le egy kávé mellé, lélegezze be az aromás illatot. Ez segít, hogy kicsit kikapcsoljon.

Figyeljen önmagára

Mindenkinek, még a legelfoglaltabb üzletasszonyoknak, a legodaadóbb feleségeknek és anyukáknak is szükségük van szabadidőre, amikor csak magukkal foglalkozhatnak. Lehet, hogy ezek a nyugodt pillanatok még a család ébredése előtt vannak – higgye el, érdemes ilyenkor kicsit korábban kelni. A spirituális gyakorlatok, a jóga, a meditáció könnyen megtanulhatóak és szinte bárhol alkalmazhatók.

Kezdjen valami újat, szokatlant

Biztosan önnek is van titkos listája arról, mit szeretne megtenni az életében. Válasszon egyet, amire mindig is sajnálta az időt vagy a pénzt, és vágjon bele az élet egyik szokatlan kalandjába!

Akár gondtalanul is élvezhetjük a most már végérvényesen beköszöntött tavaszt (A képen virágzó díszcseresznyefák a budai Várban, a Tóth Árpád sétányon 2021. április 27-én)
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Gondoljon az egészségére: mérje fel, hogyan táplálkozik, mennyit mozog, milyen géneket örökölt, mennyire uralja a stressz az életét. Fedezze fel a kreativitást, és tanuljon meg valamilyen hangszeren játszani, táncolni vagy iratkozzon be nyelvtanfolyamra.

Töltsön több időt a szabadban

Ahhoz, hogy a szervezet ellenálló képessége megfelelő legyen, naponta legalább fél órát kell a szabadban tölteni télen is. Tavasszal, nyáron persze ennél lényegesen többre van szüksége a szervezetnek. A szabad levegőn történő mozgás hatására a tüdő légcseréje fokozódik, a vérkeringés felgyorsul. Ha csak naponta egy órát sétál, már sokat tett az egészségéért. A séta ugyanis a legjobb módja annak, hogy fitt maradjon, miközben a gondolatai is rendeződnek.

A megújuláshoz adott tanácsokat, tippeket tartalmazó eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.