Így ellenőrizze az alapanyagok frissességét sütés előtt

Van, amikor hiába tartja be pontosan a receptben leírtakat, mégis elkeserítő a végeredmény. Lehet, hogy nem önben, hanem a hozzávalók frissességében volt a hiba – írja a BorsOnline cikke alapján az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 15. 20:51
null
Hozzávalók egy sütéshez Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap összegyűjtött néhány hasznos praktikát, melyek segítségével leellenőrizhető, hogy még felhasználhatók-e az alapanyagok, vagy jobb azok helyett frissebbeket beszerezni.

Sütőpor: ha el nem is romlik, a hatékonysága csökkenhet. Egy késhegynyit keverjen össze egy csepp forró vízzel, ha pezseg, akkor nyugodtan felhasználhatja.

Tojás: megmosva egy nagy pohár, kevés sóval elkevert vízbe tegye. Ha a víz tetején lebeg, akkor már akár több hetes is lehet, ne kísérletezzen vele. Amennyiben lesüllyed az aljára, vagy az oldalán fekszik, akkor viszont friss, és piskótába, sőt, krémekbe is nyugodtan mehet.

Hozzávalók egy sütéshez
Fotó: Pexels

Határeset, ha a víz alján kicsit átlósan (félig álló helyzetben) helyezkedik el, ilyenkor piskótába már inkább ne kerüljön.

Liszt: egyszerűen szagoljon bele, és nézze meg az állagát. Ha dohos, vagy savanykás, avas szagot érez, netán még apró rögökbe is összeáll, inkább vegyen helyette újat.

Az eredeti cikket ITT érheti be.

Kiemelt kép: Pexels

Magyarország cukormentes tortája 2021: a döntősök

Különleges alapanyagokból idén sem volt hiány a 10. Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Zila Kávéházban rendezett meg, Budapesten a Magyarország Tortája verseny előtt – írja a Mindmegette.

A cukrászok olyan alkotóelemekkel kísérleteztek, mint a kuszkusz, a kardamom, a tápiókagyöngy és az édesburgonya.

A zsűri tagjai, köztük Erős Antónia és Vadon Jani, leginkább a kreatív megoldások és a harmonikus ízek együttes meglétét értékelték a döntősök kiválasztásakor. Végül a zsűri málna, szeder, zserbó és barack ízű tortákat juttatott tovább, melyek közül a júniusi döntőben választják ki a győztest.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.