Japán tejkenyér, ami után nem lesz hajlandó mást készíteni

A japán tejkenyér valószínűleg a legpuhább, legomlósabb és legfinomabb kenyér, amivel valaha találkozott. Tökéletes szendvicsnek, pirítósnak, de akár a délutáni tea vagy forró csokoládé mellé is egy kis lekvárral. Ezt a receptet egyszerűen ki kell próbálni – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 16. 11:01
null
A légies, rugalmas japán tejkenyér Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán kenyér elkészítésének módja kissé szokatlannak tűnhet, ugyanakkor ez a módszer és az összetevők kombinációja az, ami olyan könnyűvé és puhává teszi ezt a kenyeret.

A tej fontos része a folyamatnak, nemcsak a kenyér ízéhez, hanem az állagához is hozzájárul.

A légies, rugalmas japán tejkenyér
Fotó: YouTube

Mielőtt azonban hozzáfogunk a kenyérhez, megtanulunk tangzhongot készíteni. A tangzhong fontos része ennek a receptnek.

Izgalmas lesz!

Japán tejkenyér

A tangzhong hozzávalói:

  • 25 g liszt
  • 6 evőkanál víz
  • Hozzávalók a kenyérhez:

  • 300 g kenyérliszt
  • 2 teáskanál gyors élesztő
  • 120 ml langyos tej
  • 30 g sózatlan vaj
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás + 1 megkenni a tetejét
  • Elkészítés:

  • Tegyük a lisztet és a vizet egy serpenyőbe a tangzhong elkészítéséhez.
  • Keverjük csomómentesre, csak utána kezdjük el melegíteni.
  • A lisztpépet alacsony lángon, óvatosan melegítsük, amíg keverés közben besűrűsödik.
  • Tegyük félre, majd hagyjuk kihűlni.
  • A kenyér összetevőit, a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a tojást, az olvasztott vajat és a tejet tegyük egy tálba.
  • Adjuk hozzá a tangzhongot, majd óvatosan dolgozzuk és gyúrjuk össze.
  • Adjunk még hozzá egy kis lisztet, ha szükséges.
  • Tegyük egy olajjal kikent tálba, majd hagyjuk egy órát pihenni.
  • Amint letelt az idő, vágjuk három részre a tésztát.
  • Egyesével kezdjük el kinyújtani, majd vízszintesen hajtsuk be a bal oldalát, rá a jobb oldalát, aztán függőlegesen tekerjük fel.
  • Tegyünk így a maradék két tésztával is, így kapunk buktaszerű formákat.
  • Tegyük őket egymás mellé egy kenyérformába (22x12 centiméter legalább), kenjük meg tojással, majd süssük 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig.
  • Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.