Légy a csúcson edzés közben! 5 trükk, amit ismerned kell

Az edzésnek akad néhány olyan velejárója, ami igenis zavaró lehet: izzad a bőröd, csutakos lesz a hajad, felhólyagosodik a bőröd, kirepedezik a szád. Csakhogy mindez elkerülhető! Segítünk, hogy ilyenkor is szép és ápolt lehess – közli cikkében a Diéta és Fitnesz.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 01. 17. 12:24
null
Edzésre fel! Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csurogjon az a víz!

Az izzadás az egyik legegészségesebb része az edzésnek, hisz miközben folyamatosan folyik rólad a víz, tökéletesen méregtelenít a szervezeted. Természetes, hogy mindez időnként kellemetlen illatú, de jó minőségű, alumínium és illatmentes dezodorral, mindezt orvosolhatod. A legjobb, ha olyan természetes szereket használsz, amik teafa, citromfű, vagy grapefruit olajakat tartalmaznak, hisz ezek képesek megölni azokat a bacikat, amik a kellemetlen testszagot okozzák. Az erős parfümöt viszont kerüld az edzés során. Ahogy ugyanis melegszik a tested, úgy lesz az illat egyre intenzívebb, és ez akár fejfájást is okozhat, nem csak neked, de a teremben melletted állónak is.

Hallottad már?

Az erősen fűszeres ételek, és a koffeines italok, mint a kávé, a fekete tea, és a kóla, intenzíven felerősíthetik az izzadást. Néhány órával az erős edzések előtt mindenképpen érdemes elkerülni ezeket.

A sminkkel csak óvatosan

Akárcsak az erős illatokat, úgy néhány sminkeléshez használandó kozmetikumot is érdemes elkerülni az edzés során. Tulajdonképpen a legjobb, ha nincs is rajtad smink, de ha mindenképpen szeretnél valamit használni, akkor az csak és kizárólag vízálló, tus és spirál legyen. Az alapozót és a szemhéjfestéket érdemes otthon felejtened, ezek ugyanis az izzadás hatására garantáltan szétfolynak, ráadásul nem hagyják kellőképpen szellőzni a bőrödet, és még csúf pattanásokat és kiütéseket is okozhatnak.

+ jó tanács

Ha hűvösebb, szelesebb időben kint mozogsz, futsz, az ajkaid kirepedezhetnek, az arcbőröd kipirosodhat, kiszáradhat. Használj mindig E-vitaminban gazdag hidratáló arckrémet, és jó minőségű ajakbalzsamot, mielőtt elindulsz.

Edzésre fel!
Fotó: Pexels

Nem kell mindig hajat mosni

Ha egy intenzívebb óra után csatakosan lóg a hajad, és úgy nézel ki, mint aki most szállt ki a medencéből, akkor irány a zuhany, jól fog jönni a hajmosás. De ha amúgy is zsírosodásra hajlamosak a fürtjeid, jobb, ha nem állsz minden alkalommal a tus alá. Ha mégis jobbnak találod, az edzések utáni samponozást, akkor figyelj arra, milyen szert használsz. Mindenképpen valami kímélő sampon mellett tedd le a voksod, és 1:1 arányban hígítsd vízzel, illetve mindenképpen használj heti rendszerességgel pakolásokat, balzsamokat is. Hideg időben egyébként is jobb, ha otthon ápolod a hajad, mert így elkerülheted a megfázást, és ezzel együtt a korpásódást és felesleges hajhullást is.

+ ötlet

Ha hosszú a hajad, és copfban hordod, könnyebben töredezni kezdhet a gumi alatt a hajad. Ha edzés előtt egy kevés kókuszolajjal vagy argánolajjal kened be a hajad, ott ahol érintkezik a gumival, kevésbé mennek tönkre a szálak.

Edzés közben is légy csinos

Természetesen az edzés nem kell, hogy divatbemutató legyen, néhány apróságra azonban figyelj oda, amikor ruhát választasz magadnak. Azért érdemes feszesebb pamut ruhákat hordanod, mert abban jól szellőzik a tested, de mozgás közben sem akadsz bele semmibe. A hűvösebb napokon, fontos a réteges öltözködés is, edzés után magadra tudj teríteni valamit, hogy ne fázz meg. Testmozgáshoz mindig viselj pamut zoknit, egyébként pedig legyél mezítláb, amennyit csak lehet! A dezodort nemcsak hónaljakon használhatod, hanem vékony rétegben akár a tenyered és a talpad is bekenheted vele.

A teljes cikket ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.