Már 2023-ra készülnek a Balaton északi partján

Biciklitúrával egybekötött tárlatvezetés, mesélő fotók, és az érzelemkifejtés evolúciós elméletéről szóló előadás is szerepel a Balaton Garten programkínálatában. A július utolsó hétvégéjén kezdődő három héten át tartó programsorozat akár a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa Kultháló VEB2023 rendezvényén is szerepelhetne – írja a likebalaton.hu.

Forrás: like2021. 08. 01. 16:33
null
Navracsics Tibor a Kultháló csomópontjairól beszélt Forrás: Turbéki Bernadett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kortárs kiállítások, koncertek, tárlatvezetések, vásár, beszélgetések, színház, kertmozi, gyerekprogramok egy nyári hónapon át. Mintha idén főpróbát tartanának a pénteken induló rendezvénysorozattal, hogy mire 2023-ban Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, minden gördülékenyen menjen a lovasi bázison.

– A Kulthálóhoz olyan kulturális központokra van szükség, amelyek a térség kulturális központjaként működnek. Várhatóan 10-15 csomópont lesz, Várpalotától Hévízig, Bakonybéltől Marcaliig – mondta Navracsics Tibor, a Veszprém – Balaton2023 – EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos azon a sajtótájékoztatón, amelyet szerdán a lovasi Nagy Gyula Galéria udvarán tartottak. A helyszínen éppen egy kortárs művészek alkotásaiból összeállított tárlat látható, amelyhez hasonlóak a 2023 – as program során is várhatók a Kultháló csomópontjain.

Navracsics Tibor a Kultháló csomópontjairól beszélt
Fotó: Turbéki Bernadett

– 2018 januárjában döntöttünk úgy, hogy rendezünk egy kortárs képzőművészeti vásárt és programsorozatot – emlékeztetett Bánki Ákos képzőművész. –Nagy fába vágtuk a fejszénket. Először meglepődést, majd az évek során megfigyelést és együttműködést tapasztaltunk a résztvevőktől – mondta a Balaton Gartenről, amely a Kultháló első partnereként került fel a térképre.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.