Nyáridéző lángossal csábítanak a hétvégén Balatonbogláron

A népi gyógyászatban az egyik legerősebb vírusölő a fokhagyma, ezért aztán a többi között fokhagymás ízesítésű lángossal veszi fel a covid elleni harcot a Boglárka Bisztró. A balatonboglári hajóállomáson sétálva visszaidézhetjük a nyár ízeit, a napfényes strandolás élményét. Persze, közben olyan hideg lesz, hogy a hétvégére akár vékony jég is keletkezhet a tavon – írja a likebalaton.hu.

Forrás: LIKEBALATON2021. 01. 13. 12:32
null
Fotó: Krausz Andrea Forrás: LIKEBALATON.HU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Arra gondoltunk, hogy biztosan jólesne az embereknek a télben egy kis nyári hangulat – mondta Vécsei Mihály, a Balatonbogláron üzemelő Boglárka Bisztró tulajdonosa. – Karácsony után már más ízekre vágyunk, ezért meghirdettünk egy lángosos hétvégét. Persze most vírus van, és nem lehet rendezvényeket tartani, ezzel tisztában vagyunk. De

elvitelre, akár séta közben, vagy egy padra leülve is hangulatos lehet egy téli lángosozás

– mondta a tulajdonos.

A fokhagymás lángos „vírusölő”néven szerepel a kínálatban, mellette számos más különleges lángos is megkóstolható
Fotó: FACEBOOK.COM/BOGLARKABISZTRO

Január 16-án és 17-én 10-18 óráig választhatunk a kínálatból, amelyben “vírusölő” néven szerepe majd a fokhagymás lángos.

Megtalálható lesz még a sajtos-tejfölös, de kínálnak majd magyarosat is, amire paradicsom és paprika kerül, jó minőségű magyar kolbásszal, valamint tejföllel és reszelt sajttal.

– Házi specialitásunk a forralt bor. A vöröset aszaltszilva-ágyon melegítjük, a fehér forralt bort pedig vaníliarúddal és aszalt sárgabarackkal. A gyerekeknek is készülünk forró, fahéjas almalével. Ezt megbolondítjuk egy pici citrommal és fahéjjal, de nem adunk hozzá cukrot – részletezte az egykori sportriporter.

A forralt bor mellett egy kellemes fánk desszert is kellemesen hat
Fotó: FACEBOOK.COM/BOGLARKABISZTRO

A télen több alkalommal is érdemes lesz egy sétát tenni Balatonbogláron, a hajóállomás környékén. Február első hétvégéjén fánknapokat, majd “Boglári Hekkelés” elnevezéssel halételes napokat tartanak a bisztróban.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Csak ettük és esszük a lángost, a kolbászt, a hekket

A street food, azaz a pultból az utcára kiadható egyszerű étel nem új keletű találmány, csak éppen sokáig nem tudtuk, hogy így hívják.

Nem is olyan régen tele volt a sajtó azzal, hogy a Balatonnál horror áron lehet lángoshoz, hekkhez jutni. Aztán a cáfolat is megérkezett, és vele a bizonyosság, hogy ha ismeretlen street food­osnál eszünk, vásárlás előtt érdemes vetni egy pillantást az ártáblára.

A meglepetések azonban akkor is elkerülnek minket, amikor hétköznap választunk egyszerű, de nagyszerű étket. Például a népszerű szekszárdi lángosozónál vagy egy olyan piaci pecsenyésnél, aki szombaton éppen harminc éve gyűri az ipart. Utóbbitól, azaz Kelemen Zoltántól megtudjuk, az üzletnek nem tesz jót a hőség, hiszen egyrészt kevesebben vágynak laktató fogásra, másrészt sokan valamelyik vízparton töltik szabadságukat.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.