Népszerű a lakossági bónusz államkötvény

Májusban 67,4 milliárd forinttal nőtt a lakosság számára értékesített állampapírok mennyisége.

MNO
2014. 06. 11. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május végére 1968 milliárd forintra emelkedett a lakossági állampapírok állománya. A hónap során a kamatozó kincstárjegyek nettó értékesítése 41,8 milliárd forint volt, míg a féléves kincstárjegyeké 1 milliárd. Az inflációkövető prémium államkötvények állománya 2,4 milliárd forinttal, a márciusban bevezetett, piaci kamatokon alapuló bónusz magyar államkötvényé 21,1 milliárd forinttal emelkedett. A babakötvény növekménye 0,5 milliárd forint volt. Az egy- és kétéves kincstári takarékjegyek és a kincstári takarékjegy plusz együttes mennyisége 0,6 milliárd forinttal nőtt májusban.

Az év eleje óta, május végéig 279,4 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány. A növekményből a kamatozó kincstárjegyekre 193,4 milliárd, a féléves kincstárjegyekre 5,5 milliárd, a prémium és a bónusz államkötvényekre 64,9 milliárd, a kincstári takarékjegyekre és a kincstári takarékjegy pluszra együttesen 11,8 milliárd forint jut. A tavaly decemberben kibocsátott babakötvény állománya 3,7 milliárd forinttal nőtt az idei év első öt hónapja alatt.

A lakosságnak szánt állampapírok május végi, 1967,9 milliárd forintos állományából a kamatozó kincstárjegyek 1181,6 milliárd, a féléves kincstárjegyek 26,8 milliárd forintot tettek ki. Az egy- és kétéves kincstári takarékjegyek és a kincstári takarékjegy plusz együttes mennyisége 346,5 milliárd forint, a prémium és a bónusz államkötvények együttes állománya 407,8 milliárd, valamint a babakötvény mennyisége 5,2 milliárd forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.