Nyit az első okospláza hazánkban

Számos újszerű digitális megoldás mellett az információs pultnál egy magyarul is beszélő Pepper robot igazítja útba az érdeklődőket.

Magyar Nemzet
2021. 08. 05. 20:51
null
Mindennapi életünket befolyásoló, a gazdaságra is jelentős hatású területről van szó Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai piacon egyedülálló digitális megoldásokkal nyitja meg kapuit szeptembertől Magyarország első okosplázája, az Etele Plaza. A modern digitális megoldásokkal fejlesztett új generációs bevásárló- és szórakoztató-központ saját fejlesztésű mobilalkalmazásán és felhőalapú szolgáltatásain keresztül éri el a vásárlókat – nem csupán a navigációban vagy az ideális parkolóhely megtalálásában segít, de a kiválasztott üzletekhez is elvezet, miközben a vevőkre szabott ajánlatokat kínál.

Pepper is a pláza „alkalmazottja”. Sokan barátságosnak tartják a humanoid robotot
Fotó: Reuters

A pláza mindkét bejáratánál a főváros leghosszabb egybefüggő, interaktív LED-falait helyezték fel, míg az épületben számos USB-csatlakozóval ellátott pad, illetve egy nagy méretű digitális játszószőnyeg is rendelkezésre áll, az információs pultnál pedig egy magyarul is beszélő robot, Pepper igazítja útba az érdeklődőket.

A látogatók biztonságát és egészségük védelmét korszerű eszközök szolgálják. Így például a belső terek szinte teljesen érintésmentesen is használhatók, miközben a légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei fertőtlenítő vegyszer használata nélkül biztosítanak vírusmentességet.

A fenntarthatóság lett az egyik legfőbb szempont a fejlesztésnél
Fotó: pexels

Az Etele Plaza már a tervezési fázisban megszerezte a BREEAM Very Good minősítést, amely a fenntarthatóság egyik legmagasabb szintjét képviseli. Ennek megfelelően alakítják ki a komplexum zöldfelületeit is: közel 4000 négyzetméteren elterülő színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és hűs árnyékot adó fák várják a közönséget.

A BREEAM minősítéssel összhangban külön figyelmet kap a könnyű megközelíthetőség biztosítása, a fényszennyezés, valamint a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése is – közölte a Futureal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.