Békéscsaba lesz az egyik nagy alföldi közlekedési csomópont

Jelentős fejlesztések elindításán dolgozik a kormány.

2024. 10. 25. 13:53
Lázár János építési és közlekedési miniszter Fotó: MTI Fotószerkesztőség / Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy alföldi közlekedési csomópontok kialakításán dolgozik a kormány, Békéscsaba lesz az egyik – közölte az építési és közlekedési miniszter pénteken Békéscsabán, egy sajtótájékoztatón. Lázár János a távirati iroda tudósítása szerint kifejtette, több közlekedési fejlesztési elképzelést tekintettek át a város vezetőjével a háromórás tárgyalásukon. Így az M44-es gyorsforgalmi út meghosszabbítását az országhatárig, valamint a 47-es út négysávossá bővítése mellett határoztak arról, hogy a kormány a Szeged–Kecskemét–Debrecen fejlesztési elképzelésbe bevonja Békéscsabát és Szolnokot is.

A tárcavezető közölte: 

a Nyíregyháza–Szatmárnémeti, Debrecen–Nagyvárad és Szeged–Temesvár határ menti várospárok mellett Békéscsaba és Arad lenne még közlekedési csomópont, amivel a békési vármegyeszékhely logisztikai, elosztási csomóponttá válhat.

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület), Békéscsaba polgármestere azt mondta, igen optimistán látja a város jövőjét, hozzátéve, hogy a következő öt évben Békéscsaba fejlesztése tovább gyorsulhat mind gazdasági értelemben, mind az itt élőknek nyújtott szolgáltatások színvonalában.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.