A 4iG csengetett be tegnap a tőzsdén

Magyar Nemzet
2019. 06. 20. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jászai Gellért indította el a kereskedést tegnap a Budapesti Értéktőzsdén azon alkalomból, hogy prémium kategóriá­ba kerültek a 4iG Nyrt. törzsrészvényei a BÉT-en.

– A prémium kategória azért is fontos a 4iG-nek, mert további lendületet ad üzleti céljaink eléréséhez, ahhoz, hogy rövid időn belül a hazai informatikai szektor piacvezető cégcsoportjává váljunk – mondta Jászai Gellért, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

Az átsorolást a vállalat kezdeményezte, a szintlépés feltételeit a vizsgálati időszakban teljesítette a társaság. A kibocsátóval ezzel jelenleg már húsz vállalat részvényei forognak a BÉT legnagyobb és a befektetők körében legnépszerűbb kibocsátóit csoportosító kategóriában.

Végh Richárd tőzsdeelnök és Jászai Gellért a BÉT-en
Fotó: Mirkó István

A 4iG az április 25-i közgyűlésén határozott a vállalat törzsrészvényei­nek felaprózásáról. A társaság közel 19 millió részvényének felosztását követően a korábban száz forint névértékű értékpapírok 20 forint névértékű törzsrészvényekké alakultak.

Szintén tegnapi hír, hogy a 4iG és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tegnap szerződést kötött turisztikai mobilapplikáció digitális eszközrendszer fejlesztésére nettó 649,887 millió forint értékben. A Turisztikai mobilapplikáció digitális eszközrendszerének fejlesztése megnevezésű közbeszerzési eljáráson a ­4iG-t hirdették ki nyertesnek. A projekt célja egy turisztikai mobil alkalmazás kialakítása mellett egy webes felületként is elérhető rendszer átadásához szükséges fejlesztési keret biztosítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.