A magyar munkavállalók félnek a stressztől

A magyarországi munkavállalók kerülik a fokozott stresszel járó területeket, miközben többségük a feszültséget a munkavégzés alapvető velejárójaként tartja számon – írja csütörtöki kiadásában a Világgazdaság, a Profession.hu friss felmérését ismertetve.

Forrás: MTI2020. 03. 12. 7:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős részük a stressz hosszabb távú hatásaitól is tart, a megkérdezettek 35 százaléka fél attól, hogy kiég a stressz miatt a munkahelyén. Ez az arány a 30 év alatti, kevésbé tapasztalt munkavállalóknál még magasabb, 44 százalék.

Nem csak a munkahelyi stressztől tartanak a munkavállalók, a válaszadók 33 százaléka attól fél, hogy állást kell váltania, és meg kell szoknia egy új környezetet és közösséget. Aggódnak amiatt is, hogy rajtuk kívül álló gazdasági okok miatt elbocsátják őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.