A Mol teljesített a legjobban

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 141,89 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 39 661,47 ponton zárt hétfőn.

Forrás: MTI2019. 08. 26. 22:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az ázsiai piacok az európai nyitás előtt negatív tartományban voltak a kereskedelmi háborús feszültségek következtében, és az európai piacokon is ez a kép rajzolódott ki reggel.

A G20 csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón azonban Donald Trump amerikai elnök igyekezett csökkenteni a feszültséget Washington és Peking között, ami meg is támasztotta a piacokat. Az európai tőzsdéken kisebb, az amerikaiakon némileg nagyobb visszapattanás látszik a kereskedelmi feszültségek enyhülésének köszönhetően – mondta a szakértő.

A hazai parkettet továbbra is alacsony, „nyári” forgalom jellemzi, a BUX index minimális mértékben emelkedett. A legerősebb teljesítményt a Mol nyújtotta 1,41 százalékos emelkedésével. Az elemző szerint az emelkedés mögött nem húzódnak meg komolyabb hírek, inkább technikai korrekcióról lehet beszélni, miután pénteken a 2800 forintos szintet is megérintette a magyar olajpapír.

Pénteken Peking és Washington is gyors egymásutánban újabb importvám-emeléseket jelentett be. Vasárnap azonban, a G7 csúcstalálkozón az amerikai elnök azt közölte, hogy Kína egy kedvező hangvételű telefonhívással jelezte visszatérési szándékát a tárgyalóasztalhoz. Donald Trump „az egész világ számára nagyon pozitív fejleménynek” értékelte Kína jelzését.

A Mol 40 forinttal, 1,41 százalékkal 2886 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 360 forintra nőtt, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,71 százalékkal 422 forintra gyengült, forgalma 58,7 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 32 forinttal, 0,67 százalékkal 4812 forintra emelkedett, forgalmuk 690,1 millió forintot ért el.

A BUMIX 4221,36 ponton zárt hétfőn, ez 43,69 pontos, 1,02 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.