A Tigázban szerzett részt az Opus Global

A tranzakció kapcsán közölték azt is, hogy a Tigáz a MET-csoport konszolidációs körében marad, és szakmai irányítását vezérigazgatóként továbbra is Lehőcz Balázs Gábor látja el.

Magyar Nemzet
2019. 07. 17. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésébe tartozó Status Energy Magántőkealap a leányvállalata révén 49,57 százalékos közvetett tulajdont szerzett a Tigáz Zrt.-ben – közölte az Opus Global.

A Tigáz a svájci gyökerű MET-csoport tagja, amely eszközportfóliója bővítésére von be stratégiai partnert a földgázelosztó társaságba. A partneri megállapodás értelmében a Status Energy Magántőkealap leányvállalata, a Status Energy Kft. tőkeemelés révén az MS Energy Holding AG-ban ötvenszázalékos közvetlen részesedéshez jut, és ennek révén éri el közvetett módon a 49,57 százalékos részesedést a Tigázban. A tranzakció kizárólag a földgázelosztó vállalat tulajdonosi szerkezetében jelent változást – tájékoztatott az Opus és a MET.

A tranzakció kapcsán közölték azt is, hogy a Tigáz a MET-csoport konszolidációs körében marad, és szakmai irányítását vezérigazgatóként továbbra is Lehőcz Balázs Gábor látja el. A vezérigazgató munkáját a jövőben üzletfejlesztési és stratégiai vezérigazgató-helyettesként Kiss Csaba, a Status Energy-csoport delegáltja segíti. A befektető a Tigáz igazgatóságába Baji Csabát, az Opus Global Nyrt. energetikai divíziójának vezetőjét delegálja.

A MET-csoport 2019-ben átalakította működési struktúráját, növekedési stratégiáját pedig három divízió – az eszközportfólió, az európai értékesítés, a kerekedés és nagykereskedelem – mentén határozta meg. A földgázelosztás az eszközportfólió-divízió részét képezi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.