A vegyiparban kiemelten fontos a fenntarthatóság és a környezet védelme

Az EcoVadis felminősítése a BorsodChem működési alapelveinek, folyamatainak felülvizsgálatán és értékelésén alapul.

Horváth Éva
2021. 02. 13. 19:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi megméretésen értékelték kiemelkedő teljesítményűnek a tavalyi esztendeje alapján hazánk szennyezett, szmogos levegőjű, szürke-fekete hangulatú, hajdani nehézipari fellegvárának egyik emblematikus vállalatát, a BorsodChemet. A kazincbarcikai társaságot az EcoVadis nemzetközi minősítő szervezet értékelte fel a fenntarthatóság és a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért – adta hírül az Észak-Magyarországon működő helyi vegyipari gyárak együtteséből kinőtt cég. A BorsodChem a 2020-ban végzett fenntarthatósági és CSR tevékenységéért most első ízben nyerte el az EcoVadis Platina medálját, tavaly pedig már bekerült az értékelésben részt vevő vegyipari és rokon ágazatokban működő vállalatok legjobb egy százalékába.

A BorsodChem átfogó fenntarthatósági irányelveket követ és aktívan közreműködik több nemzetközi szakmai szervezet munkájában

Az EcoVadis elsősorban azt méri és értékeli, hogy egy vállalat mennyire integrálta a fenntarthatóság és a CSR alapelveit az üzleti és menedzsmentrendszerébe, beleértve a globális ellátási láncokban szereplő vállalatokat is – foglalja össze a közlemény. Kiemelve, hogy az EcoVadis egyedi módszertannal dolgozó, független és világszerte elismert szervezet, amely jelenleg 160 országban, 200 iparágban mintegy 75 ezer szervezet fenntarthatósági tevékenységét elemzi és értékeli.

Az elemzés a környezetvédelem, a munkaügy és emberi jogok, az etika, valamint a fenntartható beszerzés témaköreiben értékeli a vállalat teljesítményét, feltárja az erősségeket és a fejleszthető területeket.

 

A módszertan olyan nemzetközi sztenderdekre épül, mint a GRI (Global Reporting Initiative), az ISO 26 000 szabvány, valamint követi az ENSZ Globális Megállapodásának (UNGC) alapelveit is.

Az EcoVadis mostani felminősítése a BorsodChem működési alapelveinek, folyamatainak felülvizsgálatán és értékelésén alapul. A kapott, eddiginél is magasabb pontszám annak köszönhető, hogy a vállalat átfogó fenntarthatósági irányelveket követ, aktívan közreműködik olyan nemzetközi szakmai szervezetek munkájában, mint az UNGC és a TfS (Together for Sustainability), valamint a fenntarthatósági szemlélet beszerzési elvekbe történő integrálásával és fejlesztésével jelentős javulást ért el a fenntartható beszerzés területén. A BorsodChem továbbá dicséretet kapott a környezetvédelmi törekvéseiért, valamint az EcoVadis elismerte a vállalat etikai magatartását és az emberi jogok tiszteletben tartását is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.