Adathalász-próbálkozásokra figyelmezteti ügyfeleit az MKB Bank

Ismét növekedett az adathalász-kísérletek száma az elmúlt időszakban – hívta fel a figyelmet az MKB Bank. Tájékoztatásuk szerint megjelent egy, a korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, e-mailes támadás.

Magyar Nemzet
2020. 09. 04. 13:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csalók az MKB Bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó e-mailt, mely levél nyelvtanilag helyes, megfelelő magyarsággal fogalmazott. A bank hangsúlyozta, a korábbi, nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibákat tartalmazó levelekkel szemben éppen ezért ez a levél nem ad egyből gyanúra okot.

Az adathalász e-mailben található linken keresztül a csalók már nemcsak az ügyfelek internetbanki belépőkódját, hanem kártyaszámukat és elérhetőségüket (e-mail cím, telefonszám) is kérik. Az MKB hangsúlyozta, az adathalász e-mailben szereplő telefonszám nem köthető hozzájuk.

A bank azt kéri, ha bármely ügyfele ilyen tartalmú e-mailt kap, semmiképpen ne kattintson a linkre, adatait ne adja meg, és azonnal törölje a levelet. Abban az esetben, ha mégis megadta adatait, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal. A bank a https://mkb.hu/bankbiztonsag oldalon foglalja össze az eddig ismert csalásokkal kapcsolatos tudnivalókat és elkerülésükre vonatkozó javaslatokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.