ÁSZ: Tanulni kell az első ezer forint félretételét

Meg kell tanítani az embereket arra, hogyan tegyék félre az első ezer forintot, hiszen a biztonság az egyik legnagyobb érték – fogalmazott az Állami Számvevőszék elnöke.

Magyar Nemzet
2020. 02. 21. 15:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell tanítani az embereket arra, hogyan tegyék félre az első ezer forintot, hiszen a biztonság az egyik legnagyobb érték – fogalmazott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke azon a konferencián, amelynek fő üzenete az volt, hogy erősíteni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát és képességét. Domokos László az ÁSZ és az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület közös eseményén hangsúlyozta: óriási kockázat a személyi kölcsönök állományának drasztikus növekedése, ami adósságcsapdába sodorja a lakosságot, főként a hitelt felvevő legszegényebbeket.

Az eseményen az Állami Számvevőszék megállapodást írt alá Budapest Főváros Kormányhivatalával, az együttműködés célja a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése, a családok pénzügyi biztonságának erősítése. Az ÁSZ elnöke korábban Miskolcon, Debrecenben, Salgótarjánban és Kecskeméten írt alá megállapodást a megyei kormánymegbízottal, a következő hónapokban pedig további megyei kormányhivatalokkal indít együttműködést a számvevőszék.

Az ÁSZ emlékeztet arra, hogy az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem a számvevőszékkel közösen 2011 óta végzi a középiskolások pénzügyi kultúrájának felmérését, a kutatás néhány éve kiterjed a felnőtt korosztály pénzügyi ismereteire, 2019-ben az általános iskolások pénzügyi ismereteit is megnézték. A kutatások eredményeit az Econventio Egyesület és partnerei minden évben konferencián értékelik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.