Az autóversenyt idén sem hagyja ki az adóhatóság

Összehangolt akcióval készül az adóhivatal a Forma—1 magyarországi versenyére. A hatóság emberei a héten a Hungaroringen és a környező településeken tartanak ellenőrzéseket, hatósági érdeklődésre számíthatnak a helyi vendéglátósok és szállásadók mellett az élelmiszerboltok, az ajándékárusok, de a taxisok is.

Jakubász Tamás
2019. 08. 01. 9:38
null
A rendezvény sokaknak jó üzleti lehetőség Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén rendezik meg a Hungaroringen a Forma–1 Magyar Nagydíjat, az autóverseny különféle szakaszai minden bizonnyal sok ezer érdeklődőt csábítanak a következő napokban a mogyoródi versenypályára. A nagy tömeg, a számos külföldi szurkoló kiváló üzleti lehetőséget jelent a Hungaroringen és környékén működő, turizmussal, vendéglátással foglalkozó vállalkozásoknak – a jelek szerint pontosan tudják ezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is.

– A NAV ezen a héten összehangolt ellenőrzéseket tart a versenypálya területén és a környező településeken – nyilatkozta lapunknak a szervezet szóvivője. Kis Péter András elmondta azt is, hogy a revizorok elsősorban a vendéglátóhelyeket, a kitelepüléseket, az ajándék- és szuvenírárusokat, az élelmiszer-kiskereskedéseket, a személyszállítókat ellenőrzik, de a szállásadók és a különféle turisztikai szolgáltatók is számíthatnak a hatóság megjelenésére. – A hivatal munkatársai – jegyezte meg – elsősorban arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások átadják-e vevőiknek a nyugtát, a számlát, miként az is lényeges, hogy az érintettek megfelelően használják-e online-pénztárgépüket és bejelentették-e alkalmazottaikat.

A rendezvény sokaknak jó üzleti lehetőség
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kis Péter András ezután arról beszélt, hogy a NAV általában ellenőrzéseket tart a nagy közönséget vonzó turisztikai helyszíneken és a népszerű rendezvényeken, fesztiválokon, sporteseményeknél. A szóvivő példaként megemlítette a VI. és VII. kerületi vendéglátóhelyek – vagyis a budapesti bulinegyed – idei ellenőrzését, a Balatonnál elrendelt vizsgálatsorozatot, s azt, ahogy a NAV munkatársai a Balaton Sound idején a fesztivál környékén működő vállalkozásoknál is megjelentek.

– A hatóság célja, hogy szabálykövető magatartásra ösztönözzön minden gazdasági szereplőt, a nagyobb ellenőrzéseket ezért is hirdeti meg hivatalos honlapján, az adótraffi-pax elnevezésű tájékoztatási felületen – fogalmazott a szóvivő, megjegyezve: az akciók előzetes bejelentésével a NAV lehetőséget ad arra, hogy minden érintett rendezze sorait, ugyanakkor a hatóságnak megvannak az eszközei, hogy a szabályok megtartását – ha kell – az ellenőrzés után is számonkérje. Ebben az online pénztárgépek rendszere ad a hivatalnak fontos segítséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.