Két hurrikán miatt emelkedik az olaj ára

Elsősorban arra a hírre kezdett emelkedni a kőolaj ára hétfőn, hogy a Mexikói-öbölben egyszerre két hurrikán tart az Egyesült Államok keleti partvidéke felé, amelyek akár több milliárd dolláros kárt is okozhatnak.

Forrás: MTI2020. 08. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Laura és Marco névre keresztelt hurrikánok közeledtére a Mexikói-öbölnek az Egyesült Államokhoz tartozó területén már leállították az olajtermelés csaknem hatvan százalékát. Röviddel 16:30 előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 58 cent (1,29 százalék) emelkedéssel, 45,51 dolláron állt.

Ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta 41 centtel (0,97 százalékkal), 42,75 dollárra drágult. A múlt héten a Brent ára egy százalékkal csökkent, a WTI jegyzése pedig 0,1 százalékkal emelkedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.