Egymilliárd forint a külpiacra lépéshez

Cégre szabott tanácsadással, egyéni felkészítéssel támogatják a hazai kis- és középvállalkozásokat egy új program keretében, az export-érettséget mérő rendszer kialakításával pedig önminősítést is végezhetnek a vállalkozások. Az új pályázati felhívás keretösszege egymilliárd forint.

Magyar Nemzet
2020. 01. 02. 15:37
null
Pénzzel támogatják az exportképes cégeket Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymilliárd forint keretösszeggel megjelent a Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kis- és középvállalkozások (kkv) számára elnevezésű kiemelt pályázati felhívás – jelentette be a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A távirati irodának nyilatkozva Rákossy Balázs kiemelte: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (GINOP) megjelent pályázat célja a hazai vállalkozások nemzetközi piacokon való megjelenésének előkészítése, támogatása célzott, cégre szabott tanácsadással, képzéssel, illetve egyéni felkészítéssel.

A felhívás célcsoportjába tartoznak a GINOP-1.1.4-16 Magyar multi program I. kiemelt projektjében azonosított hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyeknek konvergenciarégióban székhelyük vagy telephelyük van. Részt vehetnek a pályázatokon azok a gazdasági szereplők is, amelyek esetileg vagy még nem exportálnak, ám exportképes saját termékük vagy szolgáltatásuk van, valamint amelyeknek hozzáadottérték-növekedési lehetőségeik vannak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik – részletezte az összetett feltételeket az államtitkár.

Pénzzel támogatják az exportképes cégeket
Fotó: Havran Zoltán

A korábbi, hasonló célú támogatási konstrukciókhoz képest a most meghirdetett programban célzott tanácsadás, képzés és felkészítés előzi meg a külpiacra lépést, amelynek eredménye, hogy a vállalkozások tudatosan, piaci információk és saját külpiacra lépési és értékesítési stratégia birtokában tervezik meg exporttevékenységüket és nemzetközi piacra lépésüket. Rákossy Balázs szerint az export-érettségi felmérési rendszer kialakításával és bevezetésével a vállalkozások egyfajta önminősítést végezhetnek, megalapozva ezzel a tervezett exporttevékenységüket és jövőbeni fejlesztéseik irányát.

A felhívásra a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. jogosult támogatási kérelmet benyújtani – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.