Ezerkétszáz hátrányos helyzetű település cégeinek indul pályázat

Varga Mihály: A megítélt támogatások akár kétmillió forinttól kezdődően hatvanmillió forintig is terjedhetnek.

Magyar Nemzet
2020. 11. 18. 8:49
VARGA Mihly
Budapest, 2020. június 30. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázat elsõ támogatói szerzõdéseinek átadásán a Pénzügyminisztériumban 2020. június 30-án. Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a duplájára, 100 milliárd forintra emelte az eredetileg országosan meghirdetett 50 milliárd forintos keretösszeget a vállalkozások technológiai megújítását segítõ két program pályázatán. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ezerkétszáz hátrányos helyzetű település kisvállalkozásai indulhatnak újabb gazdaságvédelmi pályázaton – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalán. A pénzügyminiszter ismertette: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program legújabb pályázata ötmilliárd forinttal segíti mintegy nyolcszáz vállalkozás fejlesztéseit. A megítélt támogatások akár kétmillió forinttól kezdődően hatvanmillió forintig is terjedhetnek. Ebből a cégek új gépeket vásárolhatnak, fejleszthetik digitális eszközeiket, a kollégáik képzését, és béreinek egy részét is finanszírozhatják.

Varga Mihály hangsúlyozta: a hátrányos helyzetű települések támogatása évek óta fontos része a kormány gazdaságpolitikájának. A gazdaság újraindulásakor szintén számít a kabinet ezekre a térségekre.

– A beruházások munkahelyeket védenek, a mai helyzetben pedig minden egyes munkahely számít. A pályázat részletei a Széchenyi 2020 honlapján érhetők el – tette hozzá a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.