Fertőzött sajtra figyelmeztet a Lidl

Magyar Nemzet
2019. 12. 30. 13:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját minőségellenőrzési vizsgálatok során toxinképző E.coli baktériumot találtak a Lidl diszkontlánc egyik népszerű sajtjában, ezért azonnal visszahívták a polcokról a terméket.

Figyeljen oda, aki az áruházlánc valamely budapesti, veresenyházi, dunakeszi, váci érdi, szentendrei, ráckevei, vecsési, dunaharaszti vagy szigetszentmiklósi üzletében vásárolt a brie típusú sajtból, a cég felhívása szerint ugyanis senki ne fogyasszon belőle, hanem vigye vissza azt bármely Lidl-üzletbe, ahol blokk nélkül is visszakapja a konkrét árucikk vételárát.

A fertőzött, Jermi Käsewerk GmbH által gyártott, Milbona Selection Brie de Nangis elnevezésű, 100 grammos francia lágy sajt azonosítója: Minőségmegőrzési idő: 19.01.2020 vagy 20.01.2020

Tételazonosító: L29 513 vagy L29 514

Üzemazonosító: DE BW 331 EG (lásd a címke hátoldalán)

A sajtban kimutatott toxinképző E. coli baktériumok elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhatnak főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetében.

A Jermi Käsewerk GmbH elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.