Gyorsabbá és olcsóbbá válik a pénzügyek intézése + videó

A kevesebb készpénzhasználat, az online ügyintézések erősítése kevesebb személyes kontaktust jelent.

Magyar Nemzet
2020. 11. 23. 8:09
VARGA Mihly
Varga Mihály szerint túl vagyunk a válság mélypontján Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Holnap ismét ülésezik a gazdaságvédelmi operatív törzs, amely a pénzügyek intézésének terheit csökkentő javaslatokkal folytatja a munkát – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalán. A pénzügyminiszter elmondta: az elmúlt hetek, hónapok folyamatos, napi szintű egyeztetésekkel, aprómunkával zajlottak mind a törzs, mind az akciócsoport részéről. Több téren sikerült már csökkenteni a gazdasági növekedést gátló terheket, így az adókönnyítések, az építőipar, a beruházások, az élelmiszer-gazdaság és a turizmus területén is.

– Szeretnék tájékoztatást adni arról, hogy a gazdaságvédelmi operatív törzs 44 javaslata „léphetett már ki a papírokból a valóságba”, és további 20 javaslat hamarosan a szabályozás részévé válik – ismertette a tárcavezető. A már elfogadott javaslatok között van a hitelezési moratórium meghosszabbítása, a nehéz helyzetbe került turisztikai vállalkozásoknak kedvezményes hitel bevezetése, vagy éppen az egyik legbonyolultabb adóadminisztrációs teher, a feltöltési kötelezettség eltörlése. Ide tartozik az élelmiszer-kistermelők lehetőségeinek bővítése és az illetékek eltörlése egyes közigazgatási eljárásoknál.

– Holnap olyan javaslatokról fogunk dönteni, amelyekkel a pénzügyek intézését gyorsítjuk és – reményeink szerint – tesszük olcsóbbá – mondta Varga Mihály. – Ezzel nemcsak a gazdaság újraindulását, hanem a járvány elleni védekezést is támogatjuk – tette hozzá.

A miniszter szerint a kevesebb készpénzhasználat, az online ügyintézések erősítése kevesebb személyes kontaktust jelent. A részletekről holnap tájékoztatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.