Már megjelentek a februári fizetések is a vásárlásoknál

A legutóbb közzétett, januári forgalmi adat is alátámasztja, hogy a koronavírustól függetlenül is erős a fogyasztói bizalom idehaza, vagyis általánosan élénk a lakosság vásárlási kedve.

2020. 03. 07. 8:39
null
Folyamatosan végzik a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken az elmúlt napokhoz hasonlóan csak kisebb hullámokat tapasztaltak a kereskedelemben a koronavírus miatt. A boltokban sok vásárló fordult meg, aminek hátterében az dominált, hogy a tapasztalok szerint hagyományosan az utolsó munkanap a legforgalmasabb a héten.

– A legtöbben pénteken munka után intézik a hét végi bevásárlásokat, ez most is így volt, illetve örök érvényű szabály, hogy a hónap elején bátrabb a költekezés minden téren. Sokan megkapták a februári fizetésüket, ami többeknél már emelt összeget jelent. Mindezeken kívül a legutóbb közzétett, januári forgalmi adat is alátámasztja, hogy a koronavírustól függetlenül is erős a fogyasztói bizalom idehaza, vagyis általánosan élénk a lakosság vásárlási kedve – mondta a Magyar Nemzetnek Vámos György.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára megjegyezte, ha a hét végén sok vásárlót látunk az áruházakban, azt az előbbiek is indokolják. – A vásárlók elmúlt napokban tanúsított, megfontolt magatartása lélegzetvételhez juttatta a bolti dolgozókat, így valamelyest enyhülhetett rajtuk a nyomás – fogalmazott a munkaadó cégek képviseletében.

A főtitkár kitért rá: a korábbi bejelentésnek megfelelően zajlanak a fogyasztóvédelmi ellenőrzések is a kereskedelemben, ahol a piaci szereplők a megsokasodott feladatok közepette is ügyelnek a jogszabály szerinti működésre. Az áruválaszték kapcsán megemlítette, hogy az elmúlt napokban volt lehetőség pótolni a polcok kínálatát, ami annak is köszönhető, hogy a hazai élelmiszeripar megfeszített munkával vállalta a többletszállításokat, aktívan kiveszi a részét az ellátásbiztonság fenntartásában. – A cégeknek továbbra is állandó a kapcsolata a beszállítói oldallal – emelte ki Vámos György.

Folyamatosan végzik a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is
Fotó: Havran Zoltán

Hozzátette, említésre méltó az is, hogy az áruszállításban részt vevő gépjárművezetők, rakodók, raktárosok, logisztikai felelősök is derekasan állják a helyzet adta kihívásokat mind a cégeknél, mind a külső partnereknél.

Vámos György beszélt arról is, hogy a védekezés szakaszában is változatlanul a jogszabályok, illetve az operatív törzs iránymutatásai a mérvadók az üzleteknek minden kérdésben.

A nagyobb keresletű termékek kapcsán azt is jelezte, hogy nincsenek jelzések változásra az eddigiekhez képest, és az áruházak minden tőlük elvárhatót megtettek annak érdekében, hogy a hétvégén az eddigiek szerint alakuljon a vásárlók kiszolgálása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.