Nem szeretnének leállni a mérnöki és építőcégek

2020. 04. 03. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állami és önkormányzati építési-beruházási megrendeléseket szorgalmaz a koronavírus-járvány okozta visszaesés ellensúlyozására a Magyar Mérnöki Kamara (MMK), a Magyar Építész Kamara (MÉK) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ). A két kamara és a kivitelezői érdekképviselet vezetői az építésgazdaság folyamatos munkája és az ágazati aktív foglalkoztatás érdekében annak átgondolását javasolják a kormánynak, illetve a szakminisztériumnak, hogy milyen megrendelések kitűzésével, előrehozatalával lehet mérsékelni a keresletcsökkenést.

– Az állami és önkormányzati megrendelési körben is lelassult a projektek előkészítése, kevesebb az ajánlatkérés; az ágazat rendelésállománya fokozatosan esik vissza. Ezt a folyamatot meg kell állítani, a járvány okozta veszélyhelyzet megszűnésére készülve pedig állami/önkormányzati megrendelési csomagot indokolt előkészíteni – fogalmaztak a Boros Anitának, az innovációs tárca építésgazdaságért felelős államtitkárának címzett levelükről beszámoló közleményben.

A három szervezet által képviselt vállalkozások körében általános az a vélemény, hogy folyamatosan szeretnének dolgozni és aktív foglalkoztatással megtartani a munkahelyeket és a dolgozókat, amihez folyamatos megrendelésekre van szükség. Nagy Gyula, az MMK, Hajnóczi Péter, a MÉK és Koji László, az ÉVOSZ elnöke vállalták, hogy a leghatékonyabb feladatok, megoldások megtalálásában aktívan segítik a kormányzatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.