Nemzetközi utazásra válthatók vasúti bérletek

A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok, amelyek egy út keretében több ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy országon belül tehetünk körutazást.

Magyar Nemzet
2019. 08. 12. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízszázalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg az Interrail bérletek augusztus 15-ig, csütörtökig – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Mint írták, a nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy országon belül tehetünk körutazást. Ezeket az utazási lehetőségeket egész Európában, így Magyarországon is az Interrail bérletcsalád biztosítja. Kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál elnevezésű, utóbbival 31 államban lehet korlátlanul utazni vasúton, néhol még az egyes magánvasutak járatain is. Idei újdonság, hogy már nemcsak egy, de két, illetve három hónapos érvénytartammal is váltható Globál bérlet.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A felnőttbérletet váltó utas kíséretében egy vagy két, mindkét szülő kíséretében összesen négy 12 év alatti gyermek utazhat ingyenesen. A felnőttbérlet árához képest a 28 év alatti fiatalok és a 60 év feletti idősek jelentős kedvezménnyel utazhatnak. A 18 éven aluli fiatalok utazását az Európai Unió ebben az évben is díjmentes bérlettel támogatja, amelyre az europa.eu/youth/discovereu oldalon lehet pályázni. Az Interrail bérlettel egyes szállások, múzeumok, autóbusz- és hajójáratok is kedvezménnyel vehetők igénybe.

Az Interrail Rail Planner okostelefonos alkalmazás tartalmazza az európai menetrendeket, a bérlettulajdonosok által igénybe vehető kedvezményeket és más hasznos funkciókat is. Egyes járatokra az applikáción keresztül is vásárolható helybiztosítás. Az alkalmazás egyes részei internetkapcsolat nélkül is működnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.