Nőnapi dömping várható a virágkereskedőknél

A legnépszerűbbek az egyszálas virágok és a kisebb csokrok, illetve a tavaszi hagymás cserepes virágok, amelyekből a piaci keresletet nagymértékben el tudják látni a hazai termesztők.

Magyar Nemzet
2019. 03. 08. 9:29
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nőnapi extra forgalomra a szokásosnál nagyobb készlettel készültek a virágüzletek. A tapasztalatok szerint ajándékozottanként jellemzően legalább ezer forintért vásárol egy-egy vevő virágot, és főként hazai termesztésű fréziát, jácintot, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát, szegfűt választják a vásárlók – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

A Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével közösen készített felmérés szerint a nőnap tipikusan „egynapos” ünnep, azaz szinte mindenki ma vásárol virágot erre az alkalomra, a megelőző vagy az azt követő pár napban ez már kevésbé jellemző. A legnépszerűbbek az egyszálas virágok és a kisebb csokrok, illetve a tavaszi hagymás cserepes virágok, amelyekből a piaci keresletet nagymértékben el tudják látni a hazai termesztők.

A mai napra főként előre elkészített virágdíszekkel készültek a kereskedők, és keresettek az úgynevezett virágdobozok is, de nőnapon inkább a kisebb „kiszerelésű” termékek a népszerűek. Egy átlagos virágüzlet több száz szál virágot ad el ma, de ez nagyban függ a bolt elhelyezkedésétől, a törzsvásárlói körtől, illetve a promócióktól. A virágpiacon a februári szerelmesek napja az év első kiugró eseménye, amit most egy még nagyobb dömping, a nőnap, májusban pedig az anyák napja és a ballagások követnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.