Ötven milliárdot kap egészségügyi fejlesztésre Budapest

Az elkövetkezendő öt évben Budapest az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül a kormány és a fővárosi önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében – tudatta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester kedden közös közleményben.

Forrás: MTI2020. 02. 18. 15:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros által javasolt alapelv szerint az első évben kétmilliárd forintot fordítanak a daganatgyanús és nagydiagnosztikai MR- és CT-vizsgálatokhoz kapcsolódó várólisták megszüntetésére. Nyolcmilliárd forintot pedig a kerületek között oszt szét a főváros a járóbeteg-ellátás színvonalának emelésére – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a kerületek közötti elosztásnál „a polgármester pártállása vagy a közgyűlés összetétele nem volt szempont”, kizárólag szakmai megfontolások szerint fogadták be a beérkezett igények többségét, de előnyben részesültek azok a kerületek, amelyekben az utóbbi időszakban kevesebb volt az egészségügyi fejlesztés, illetve ahol az egészségügyi létesítmények sok embert szolgálnak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.