Özönlenek a kérdések, óriási az érdeklődés az otthonfelújítási támogatásra + videó

Novák Katalin jelezte, az államkincstárhoz már beérkezett az első néhány tucat igénylés.

Pintér
2021. 01. 20. 13:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Óriási az érdeklődés az otthonfelújítási program iránt, egy frissen végzett felmérés szerint a megkérdezettek 64 százaléka tervez a közeljövőben a felújítást, és abban bízom, hogy a többségüknek tudunk majd segíteni a támogatással – mondta Novák Katalin a közösségi médiában közzétett videójában. A családügyi miniszter emlékeztetett rá, akinek erre most nincs pénze, az is élhet az otthonfelújítási kölcsön lehetőségével.

Novák Katalin jelezte, a Magyar Államkincstárnál (MÁK) működik call center, ahol telefonon választ kaphatnak a kérdésekre az érdeklődők, de írásban is fel lehet tenni a kérdéseket, azokra is hamar választ kapnak. – Rengeteg a kérdés, özönlenek a kérdések, ebből is látszik, hogy mekkora az igény az otthonfelújítási támogatásra – jegyezte meg.

A MÁK-hoz eddig egyébként nagyjából harminc igénylés érkezett meg, ezek többsége külső nyílászárók cseréjére, tetőjavításra és belső munkálatokra, festésre, burkolatcserére kért támogatást.

Az átlagos támogatási összeg eddig egymillió forint körül volt.

Az államkincstárnál az [email protected] címen, valamint a 061/452-2910, a 0620/881-9535, 0630/344- 0045 és a 0670/460-9005 telefonszámokon lehet érdeklődni. A támogatási igényeket háromféleképpen lehet benyújtani:

  • az Ügyfélkapun teljesen elektronikus formában,
  • a kormányablakoknál,
  • írásban, postai úton.
  • Mint ismert,

    a támogatás a kiadások legfeljebb ötven százaléka, de legfeljebb hárommillió forint lehet,

    aminek egyenlő arányban kell megoszlania a munkadíjak és az anyagköltségek között. Mindenki jogosult, ahol az édesanya már a várandósság 12. hetén túl van vagy a gyermek legfeljebb 25 éves.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.