Papírra cseréli a műanyagot a Lego

Négyszázmillió dollárt fordít a játékgyártó cég környezetvédelemre a következő három év során.

Fellegi Tamás Péter
2020. 09. 16. 15:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő évtől megkezdi a Lego az eddigi csomagolási rendszer átalakítását. A legtöbb összerakós játék több részből áll, ezek mindegyikét jelenleg átlátszó műanyag zacskóba csomagolják, így viszonylag sok, a természetben nem lebomló hulladék keletkezik. A műanyag csomagolást megszüntetik, és helyette könnyen lebomló papírt fognak alkalmazni.

A cég szerint ez a felhasználók, vagyis a gyerekek kérése, akik több levelet írtak a vállalatnak a témában, miközben nyilvánvalóan a cég magától is igyekszik a környezettudatosság irányába lépni, a gyerekek említése vélhetően inkább marketingfogás, amelynek az is célja lehet, hogy kedvező legyen az új, a megszokottól eltérő csomagolás fogadtatása.

A cég célja az, hogy 2025-ig minden csomagolóanyagát környezetbaráttá alakítsa.

A Lego 2015-ben hozott egy döntést, miszerint 2030-ig minden felhasznált anyagot szeretne környezetbaráttá, természetes úton lebomlóvá tenni, így maguk a játékok is úgynevezett biotéglákból állnának össze.

A dán cég első fél éve jól sikerült, a járvány alatt sok játékot adtak el
Fotó: Reuters

A játékgyártónak egyébként jó első fél éve lett a koronavírus-járványnak köszönhetően: megnőtt a termékei iránt az igény, sőt a vásárlók nagyobb és bonyolultabb játékokat kerestek, hogy kreatívan eltölthessék a megnövekedett otthoni szabadidőt. Így a vállalat pénzügyi mozgástere is nagyobb lett, lehetővé téve a minél előbbi környezetvédelmi beruházásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.