Biztonságos durranás
A pezsgő az ünnepi időszak, az óév búcsúztatásának és az újév köszöntésének hagyományos kelléke. Több típus létezik: ízléstől függően a cukortartalom alapján száraz, édes, félszáraz, rosé típusok – a pezsgő olyan termék, amelyet első vagy második alkoholos erjesztéssel nyernek friss szőlőből, szőlőmustból vagy borból. A pezsgő otthoni tárolásakor különösen fontos a hőmérséklet: a négy–nyolc Celsius-fok az ideális, vagyis mindenképpen tartsuk hűvös helyen, felbontás után pedig hűtőben az italt. Viszont bármilyen gyorsan is kell lehűtenünk, ne tegyük be a fagyasztóba, ezzel ugyanis könnyen véget vethetünk az ital selymességének – derül ki a Nébih Szupermenta tesztjeiből. Nem mindegy a nyitás trükkje: akkor lehet biztonságos, ha oldalra döntjük a palackot 45 fokos szögbe, mellyel könnyebb a drótkosár eltávolítása és a dugó sem repül ki váratlanul.