Távhőkorszerűsítési pályázat indul

A mintegy 2 milliárd forintos támogatási keret a távfűtéssel ellátott társasházak és a lakószövetkezetek számára érhető el.

2019. 06. 17. 10:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az okos költségmegosztást és a radiátorok esetleges cseréjét támogatja az Otthon melege program azon következő fejezete, amely a távfűtéses házak lakóit célozza – jelentette be Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár.

A mintegy 2 milliárd forintos támogatási keret a távfűtéssel ellátott társasházak és a lakószövetkezetek számára érhető el. Ehhez érvényes közgyűlési határozattal kell rendelkezni, a beruházás teljes költsége önrészből és vissza nem térítendő támogatásból áll össze, a támogatás a bruttó költség 10-50 százalékig terjed, maximális értéke lakásonként 350 ezer forint – részletezte Kaderják Péter. Az államtitkár hozzátette: „egy pályázatban a támogatás mértéke 150 ezertől 75 millió forintig terjedhet. A beruházás részét képezhetik okosmérésre alkalmas fűtési elosztók, illetve további az energiamegtakarítást célzó berendezések, eszközök.„

2019. szeptember 24-től lehet országosan pályázni 2020. március 31-ig.

A részletek az nfsi.hu oldalon érhetők el a jövő héttől Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere program cím alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.