Új kifutópálya épül a debreceni reptéren

Az első Debrecen–London menetrend szerinti járat 2012-ben szállt fel, azóta már két bázisgép is üzemel a debreceni nemzetközi reptéren.

Magyar Nemzet
2019. 06. 18. 13:36
null
Debrecen, 2017. december 18. A WizzAir légitársaság Debrecen-Moszkva járata, egy Airbus A320 típusú repülőgép és utasai a landolás után a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2017. december 18-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bővíti stratégiai együttműködését Debrecen és a Wizz Air légitársaság; egyebek mellett új futópályát építenek és növelik a repülőtér kapacitását is az egyre élénkebb forgalom kiszolgálása érdekében – jelentette be a város és a cég vezetője tegnap a helyi városházán.

Az első Debrecen–London menetrend szerinti Wizz Air-járat 2012-ben szállt fel, azóta már két bázisgép is üzemel a debreceni nemzetközi reptéren – emlékeztetett Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester. Az idei, várhatóan 600 ezres utas­szám kiszolgálása érdekében jelentősen bővítették a kapacitást az utasbiztonsági zónában, az áteresztőképesség növelése érdekében két új biztonsági kapu próbaüzeme kezdődött meg, két új utasbeszállító kaput is kialakítottak, növelik a parkolókapacitást, a büfé és a shop területét, illetve bővítik a transzferszolgáltatást – számolt be a polgármester.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecenből 2018-ban 353 ezer utas vette igénybe a Wizz Air szolgáltatá­sait. Papp László arról is beszélt, hogy a jelenlegi futópálya melletti használaton kívüli betoncsíkot elbontják, és a helyén egy 45 méter széles futópályát építenek korszerű, ILS 3 műszeres leszállítórendszerrel.

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József az eseményen bejelentette: a Wizz Air november 19-én Debrecenből is indít szurkolói járatot a magyar labdarúgó-válogatott walesi mérkőzésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.