Új vezérigazgató került az MKB Bank élére

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKB Bank hétfői rendkívüli közgyűlésén Barna Zsoltot választották meg a vállalat vezérigazgatói posztjára – közölte a pénzintézet. A közgyűlési döntés szerint Barna Zsolt az igazgatóság belső tagja lett, és annak elnöke 2021. január 1-jétől öt évre. A jelölt megválasztásához a Magyar Nemzeti Bank engedélye is szükséges.

A közgyűlés jóváhagyta Balog Ádám elnök-vezérigazgató munkaviszonyának 2020. december 31. napjával, közös megegyezéssel történő megszűnését. Balog Ádám közleményben idézte fel: 2015-ben a több mint hatvan éve működő MKB Bank reorganizációjának levezénylésére kapott megbízást. Az MKB köré napjainkra komplex pénzügyi csoportot építettek fel, a vállalat 2016-os 37 milliárd forintnyi értéke az idei év közepére 237 milliárd forintra nőtt. – Az MKB sikeres reorganizációjára 2015-ben tett vállalásomat teljesítettem, a feladatot elvégeztem – írta.

Balog Ádám november közepén mondott le tisztségéről, mert az egyik igazgatósági tagja lesz a Takarék-csoport, az MKB Bank és a Budapest Bank-csoport egyesítésére létrehozott Magyar Bankholding Zrt.-nek.

Az MKB részvényeit a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzik. Az MKB-csoport 2020 harmadik negyedévében 15,5 milliárd forint, az első három negyedévben 22,8 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el; mindkettő hozzávetőleg harminc százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.