Igazi nagyágyúk érkeznek Hódmezővásárhelyre

Folytatódik Kósa Lajos országjárása, Lázár János hazautazik, Izrael egy nap alatt két nagyhatalommal is egyeztet. Ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 01. 29. 5:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte tavaszi idő vár ránk ma – ezen a télen már nem először –, akár 14 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála. Az időjárás tehát mindent megtesz azért, hogy bolondosan induljon a hét, nézzük, mit tesznek hozzá ehhez a politikusok.

Folytatódik Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter országjárása. Ezúttal Miskolcon tart sajtótájékoztatót a helyi fejlesztési tervekről. Bár az újságírókat sok más dolog is érdekelné, mint például 83 éves édesanyja sertéstelepe, vagy felesége cégvásárlása és a nyugdíjas-szövetkezetek ügye, ám a kellemetlen kérdések elhangzása után előfordulhat, hogy ezúttal is kikapcsoltatja a kamerát a miniszter.

Két másik tárcavezető Hódmezővásárhelyre érkezik. Nyilván az ottani időközi polgármester-választástól teljesen függetlenül Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adja át – Hegedűs Zoltán (Fidesz–KDNP) alpolgármester és kormánypárti polgármesterjelölt társaságában – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új ügyfélszolgálatát. Amelyet egyébként már január eleje óta használnak. Alighanem itt is el fogják mondani, hogy nem lehetne a függetlenként induló, de teljes ellenzéki támogatottságot élvező Márki-Zay Péterrel együttműködni, mert Gyurcsány Ferenc is támogatja, illetve mert Márki-Zay a Rákosi-diktatúrához hasonlította a mai rendszert. Mondjuk, Tállai András NAV-elnök nem lesz ott, pedig egy benzinárcsökkentéssel biztos lelkesíteni tudná a szavazókat. 

A fővárosban Tarlós István hívta össze a sajtó képviselőit, a főpolgármester Riz Levente XVII. kerületi polgármester és Kovács Péter XVI. kerületi polgármester társaságában fog beszélni.

A Kúria megtartja ez évi első teljes ülését, ahol Darák Péter elnök ismerteti majd a legfontosabb feladatokat. Az évzárón ott jártunk, akkor feltűnt: a Kúria elnöke kerülte, hogy elítélje a bírói kart ért kormánypárti támadásokat. Az év elején viszont a hírek szerint (zárt körben) gyújtó hangú beszédet mondott az Országos Bírói Tanács tagjainak megválasztásakor.

Az elmúlt évek a kormány számára legkellemetlenebb ügye sem jutott még nyugvópontra. Olyannyira nem, hogy az MSZP-s Molnár Zsoltnak elég annyit közölni, hogy 1300 – A játszma folytatódik, és mindenki tudja, hogy a menekültek befogadásáról lesz szó a sajtótájékoztatóján.

Izrael egy nap alatt két nagyhatalommal is egyeztet: Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő Moszkvába utazik hétfőn, ahol tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. Eközben Sigmar Gabriel német külügyminiszter Izraelbe látogat.

Fekete-Győr András, a Momentum vezetője Bécsben tart sajtótájékoztatót az osztrák liberális NEOS párt elnökével. Mindezt egy nappal Orbán Viktor miniszterelnök ausztriai látogatása előtt.

Az egész országra kiterjedő „hősképzést” indít az Országos Mentőszolgálat – az életmentéshez kedvet és bátorságot érzők havonta ingyenes újraélesztés-oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásain.

Búcsúzóul pedig ajánljuk a 36. Magyar Sajtófotó-pályázat eredményhirdetését. A 2017-es díjazott képeket ebben a cikkünkben nézhetik meg

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.